Zestig jaar getrouwd! Dan komt de burgemeester op bezoek.
Zestig jaar getrouwd! Dan komt de burgemeester op bezoek. (STiP Fotografie)
Heiloo

"Zestig jaar, het gaat vanzelf"

  Human Interest

HEILOO - Op de negenenzestigste dag van het jaar 1958, de dag dat het weerbericht aangaf dat het een niet zo zonnige en een kille dag zou worden, traden de heer J.P. Bruin en mevrouw G. Bruin- Eikenaar in het huwelijk. Op 12 maart 2018 kwam burgemeester Hans Romeyn het echtpaar feliciteren met hun zestig jarig huwelijk.

Meneer, 87 jaar, heeft altijd in de bloemenhandel gewerkt. Hij, maar ook mevrouw, werkten bij de Aalsmeerse Plantenhal, toen nog op de Zevenhuizenlaan. Naast de bloemen had meneer ook nog een aantal jaren een patatkraam. Op het plein bij de voormalige Rustende Jager in Heiloo. 

Mevrouw, 85 jaar, werkte op een kantoor. In die tijd werd er ook op zaterdagochtend gewerkt. Na haar werk ging zijn naar de patatkraam om daar de handen uit de mouwen te steken. Mevrouw heeft ook een sigarenwinkel op de Langestraat in Alkmaar gerund. En voor de administratie bij de Aalsmeerse Plantenhal draaide mevrouw ook haar hand niet om. Meneer geboren in Langedijk en mevrouw in Alkmaar leerden elkaar kennen in Bergen, bij restaurant Duinvermaak. Daar kon op zondagmiddag gedanst worden. Mevrouw was toen zestien jaar en mocht nog niet 's avonds naar dansles. Maar Duinvermaak was de oplossing. Na hun ontmoeting hebben ze elkaar niet meer uit het oog verloren. Na negen jaar verkering zijn ze uiteindelijk getrouwd.

Inmiddels wonen ze al twintig jaar aan het Dirk Bakkerhof, lekker dicht bij allerlei voorzieningen. Regelmatig trekken ze er nog op uit. Even naar Schoorl voor een glaasje port en een wit wijntje met een portie bitterballen of een kopje koffie bij restaurant Wildschut. "Even een bakkie doen", aldus mevrouw Bruin. Veel onder de mensen zijn en weten wat er in de omgeving gebeurt was ooit het advies dat ze kregen. En dat heeft dit echtpaar zich ter harte genomen. Ze pluizen nog dagelijks de krant uit en kijken veel naar Twee voor twaalf, Per Seconde Wijzer en De Slimste Mens. Mevrouw Bruin: " Zo blijven we helder". Ook skypen en appen ze regelmatig met de kinderen of kleinkinderen. Mevrouw onderhoudt zelfs een familie-app. Op de vraag aan meneer of zestig jaar niet lang is was het antwoord: "Zestig jaar, het gaat vanzelf".

Het echtpaar heeft drie kinderen, zes kleinkinderen en één achterkleinkind. Afgelopen zaterdag hebben ze heerlijk met het gezin bij Plaza Cinco gegeten. En het feest is nog niet voorbij. Binnenkort gaat het echtpaar met de buren een hapje en een drankje halen bij restaurant Wildschut.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten