Foto: aangeleverd
Heiloo

Ex-Olympiër Jeannette Witte vertelt op CBS de Duif

  Human Interest

HEILOO - Tijdens de weekopening op basisschool de Duif staan de Olympische Spelen centraal. Maandagmorgen was er een bijzondere gast. Jeannette Witte, ex-Olympiër en moeder van Jasper uit groep 7, kwam de leerlingen vertellen over haar eigen ervaringen tijdens de Olympische Winterspelen.

In 1992 kwam zij op de Olympische Spelen in het Franse Albertville uit voor Nederland bij het freestyleskiën op het onderdeel acro-ski. Dat is een combinatie van acrobatiek en skiën op muziek, vergelijkbaar met een vrije oefening bij het turnen of een kür op de schaats. Als Nederlandse - tussen alle wintersportlanden – is zij geëindigd op de 10de plaats.

Tijdens een interview door de leerlingen vertelde Jeannette hoe zij via turnen in het freestyleskiën terecht was gekomen en de inspanningen die het kostte om zich te kwalificeren voor de Spelen. Daarnaast was het heel bijzonder om de openings- en sluitingsceremonie mee te maken. Net achter vlaggendrager en schaatser Leo Visser kwam zij het stadion binnen en was overdonderd door het spektakel en de ceremonie met het Olympisch vuur.

Jeannette beantwoordde geduldig alle vragen van de leerlingen, waarvan er zelf veel aan turnen en skiën doen. Ondersteund met materialen, kleding, filmpjes, foto's en natuurlijk haar medaille voor deelname aan de Spelen van 1992. De leerlingen van basisschool de Duif kijken nu met andere ogen naar de Olympische Spelen van Pyeongchang op tv.

Meer berichten