Afbeelding
Foto: aangeleverd

Benefietdiner voor het Caribisch Nederlands eiland Sint Maarten

Human Interest Heiloo

HEILOO - Ten behoeve van de slachtoffers van de recente orkaan "Irma" in het eilandgebied Sint Maarten, wordt er op vrijdag 2 maart een benefietdiner georganiseerd in Het Trefpunt. 

Een Caribisch drie-gangen menu met heerlijke live muziek van Ibi Ilario en expositie van Caribische schilderijen verzorgd door oud-journaal lezeres Eugenie Herlaar, die tevens een lezing geeft over Sint Maarten. En dat dichtbij huis. Het evenement vindt plaats op vrijdag 2 maart van 18.00 tot 21.30 uur in het Trefpunt aan de Abraham du Bois-hof 2, Heiloo.

De organisatoren zijn Marelva Poulino, Eugenia Arrindel, Bennie Pantophlet en Gee Balentin allen geboren in de Caribbean. Zij willen de eilanden en nu met name Sint Maarten, de helpende hand bieden. Hun Stichting Fondoreal Foundation heeft als doel om de bevolking van Caribisch Nederland te ondersteunen in hun ontwikkeling en in hun leefomgeving. Met donaties wil de stichting op Sint Maarten projecten ondersteunen die zich inzetten voor de wederopbouw van het eiland. O.a. herstellen cq bouwen van scholen en huizen, het inrichten daarvan en verder studiemateriaal aanschaffen en het mogelijk maken dat mensen weer kunnen participeren. Marelva Poulino woont al 26 jaar in Heiloo. Zij zegt: "Kinderen moeten weer normaal onderwijs krijgen en een thuis hebben. Hierdoor kunnen zij zich verder ontwikkelen en zelfstandig functioneren. Wij willen met ons project uiteindelijk zorgen voor community building waarbij zeker tachtig procent van de bevolking betrokken is. Hiermee willen wij eveneens de werkloosheid bestrijden". Stichting Fondoreal Foundation heeft voor het inrichten van scholen contact met een stichting in Alkmaar die het schoolinterieur aanbiedt. Voor het verschepen ervan hebben zij financiële steun nodig. De organisatie wil met een deel van de donaties de kosten van verscheping van het meubilair naar Sint Maarten bekostigen.

Donatiegelden goed besteed
Marelva Poulino benadrukt dat geld van donaties rechtstreeks bij de bevolking terechtkomt en goed wordt besteedt. "De stichting werkt zonder winstoogmerk en heeft een niet betaald bestuur. Minstens negentig procent van de eventuele opbrengsten uit de projecten moet in de maatschappij terugvloeien. Tien procent staat gereserveerd voor onvoorziene en algemene kosten. Daarnaast vormen wij op dit moment een groep van betrouwbare eilandbewoners die van aanpakken weten. Deze mensen begeleiden de stichting op het eiland. Denk aan het managen van geld en het uitvoeren van bouwwerkzaamheden. Daarbij is sprake van kennisoverdracht."

Wilt u een bijdrage leveren in de wederopbouw van Sint-Maarten, dan kunt u  van betekenis zijn door elk gewenst bedrag te doneren cq schenken aan de stichting. Wilt u doneren en deelnemen aan het benefietdiner van 2 maart a.s. Dat kan door minimaal € 55 te doneren op IBAN NL24iNGB000813949 t.n.v. Stichting Fondoreal Foundation. Vermeld op de overboeking 'Ik kom' uw telefoonnummer en of uw emailadres. Hiermee heeft u toegang tot het benefietdiner op 2 maart in 't Trefpunt Heiloo.  Wilt u uitsluitend doneren en dus niet deelnemen aan de activiteit, dan hoeft u niets te vermelden bij de donatie.

Er volgen in 2018 meer benefiet-activiteiten, meldt Marelva Poulino: "We willen de Caribische cultuur versterken en daarmee de binding van Nederlanders met de Caribbean."

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Fondoreal Foundation of u wilt meehelpen als vrijwilliger kijk dan op https://fondorealfoundation.com/ of bel met Marelva Poulino op 06-40534756. De expositie van Eugenie Herlaar in het Trefpunt is vrij toegankelijk te zien van 3 maart  t/m 24 maart 2018.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant