Loco-burgemeester Fred Dellemijn, Aziz Azizi en Tineke Parson temidden van de zeventien statushouders, hun families diverse vrijwilligers van vluchtelingenwerk
Loco-burgemeester Fred Dellemijn, Aziz Azizi en Tineke Parson temidden van de zeventien statushouders, hun families diverse vrijwilligers van vluchtelingenwerk (Foto: STiP Fotografie)
Heiloo

"Ultieme integratie voor een ultieme samenleving"

  Human Interest

HEILOO - Donderdag 8 februari kregen zeventien vluchtelingen (statushouders) uit handen van loco-burgemeester Fred Dellemijn een certificaat uitgereikt. Zij kregen dit omdat zij deel genomen hebben aan drie workshops Participatieverklaring.

De statushouders hebben drie dagen les gehad over Nederland. Loco-burgemeester Fred Dellemijn is erg onder de indruk van de workshops. Hij laat weten dat dit een belangrijk moment is voor de gemeente. De gemeente wil zich inzetten voor deze mensen zodat zij binnen Heiloo een gelijkwaardig leven kunnen leven als de Nederlandse inwoners. Als leuk weetje legt de loco-burgemeester de statushouders nog even uit hoe het ambtsketen gedragen wordt. De kant met 'Je Maintiendrai' draagt de burgemeester naar voren als hij namens de koning spreekt, bijvoorbeeld bij een koninklijke onderscheiding. De andere kant draagt de burgemeester naar voren, als spreekt namens Heiloo. Dit weetje was niet alleen voor de statushouders een leermoment. "Het is belangrijk dat deze workshops gegeven worden, dat de statushouders leren hoe het hier binnen Nederland allemaal reilt en zeilt. Ultieme integratie voor een ultieme samenleving", aldus de loco-burgemeester.

Tineke Parson,Vluchtelingenwerk West-Midden Nederland en zelf woonachtig in Heiloo, wenst de statushouders een mooie nieuwe toekomst in het mooie Heiloo. Aziz Azizi, die man achter dit project, zegt heel trots te zijn op de statushouders. "Iedereen is alle drie de dagen aanwezig geweest en iedereen heeft heel hard gewerkt", aldus Aziz Azizi.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten