Vol aandacht bij de spelen…
Vol aandacht bij de spelen… (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Leuk huiswerk: naar Corpus Leiden

  Human Interest

In onze bibliotheek krijgen vluchtelingkinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs huiswerkbegeleiding. Afgelopen donderdag was er voor hen een vakantie-uitje.

Dankzij enkele sponsoren konden ze samen per trein naar Leiden. Het streekvervoer staakte, dus moesten ze een stukje lopen om Corpus te bereiken. Ze beleefden daar met een audiotour in een klein uur een spectaculaire reis door de mens. Zo liepen ze door baarmoeder en darmen naar andere lichaamsdelen. In de longen waaide het zelfs en trilden ze allemaal mee. Alles maakte een grote indruk op hen.

Bovenin het gebouw was de reis afgelopen. Op weg naar beneden konden er allerlei spelen gespeeld worden. En konden ze nog meer informatie opdoen. Er werd gegruwd van een foto van henzelf na een leven vol roken.

Na een wandeling naar het centrum van de stad deden de jongeren zich tegoed aan een heerlijke lunch waarna de terugreis aanvaard werd. Op het station van Heiloo werden hun drie begeleiders bedankt en konden ze verrijkt met veel kennis van eigen lijf weer naar huis.

Meer berichten