Nicky Wanningen met haar zilveren medaille.
Foto aangeleverd
Nicky Wanningen met haar zilveren medaille. Foto aangeleverd

Nicky behaalt zilver op IJSO 2017

Human Interest Heiloo

Vijftig landen, tien dagen, meer dan driehonderd leerlingen en ruim achthonderd gasten. 's Werelds meest getalenteerde leerlingen van maximaal 15 jaar kwamen van 3 t/m 12 december naar Nederland om de competitie aan te gaan in de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie. Nicky Wanningen, leerling van het Murmellius Gymnasium (Alkmaar) en oud-leerling van de Benedictusschool in Heiloo, was één van de twaalf leerlingen die Nederland mocht vertegenwoordigen op de IJSO.

Het is voor het eerst in veertien jaar dat de IJSO (International Junior Science Olympiad) in Europa, in Nederland werd georganiseerd.

De IJSO is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldevenement. Vorige edities vonden onder meer plaats in Zuid-Korea, Taiwan, Indonesië, Argentinië en Brazilië. De voorrondes voor de Nederlandse scholieren vonden begin 2017 plaats op meer dan 200 scholen en in de laboratoria van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ruim 3000 scholieren deden hieraan mee. De twaalf beste leerlingen vertegenwoordigden Nederland tijdens de internationale finale. Begin december kwamen alle teams van de vijftig deelnemende landen samen in Sportcentrum Papendal te Arnhem om te strijden in deze finale. De leerlingen maakten over drie dagen verspreid hun toetsen. Theorie en praktijk kwamen daarin samen. Op de overige dagen namen zij deel aan excursies, culturele en sportieve activiteiten. 

Nicky Wanningen, leerling van het Murmellius Gymnasium (Alkmaar) en oud-leerling van de Benedictusschool in Heiloo, was één van de twaalf leerlingen die Nederland mocht vertegenwoordigen op de IJSO. Vorige week, tijdens de sluitingsceremonie in Musis Sacrum te Arnhem, werden de medailles uitgereikt voor o.a. individuele prestaties en voor het practicum, dat in teamverband werd gedaan.  Nicky behaalde een zilveren medaille voor haar individuele prestatie op de IJSO en behoort daarmee tot de top 30 procent van de wereld.

Afbeelding
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief