Vlnr. Burgemeester Hans Romeyn, Piet Sombroek en Tiny Sombroek-Zoon
Vlnr. Burgemeester Hans Romeyn, Piet Sombroek en Tiny Sombroek-Zoon (Foto: STiP Fotografie)
Heiloo

"Tussen de aardbeien heb ik haar gevonden"

  Human Interest

HEILOO - Vandaag zijn Piet (86 jaar) en Tiny (82 jaar) Sombroek zestig jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Hans Romeyn om dit bruidspaar te komen feliciteren. Beiden geboren in Heiloo wonen zij met veel plezier aan de Runxputteweg. Al zou het leuker kunnen. "Eén van onze zonen wil naast ons een huis gaan bouwen, maar het schiet niet echt op met de vergunning", aldus het echtpaar.

Meneer heeft altijd gewerkt als bollenboer en aardbeienteler. En tussen die aardbeien hebben ze elkaar gevonden. Mevrouw kwam aardbeien plukken en meneer zag haar en het was raak! Mevrouw is bejaardenhulp geweest en heeft thuiswerk gedaan. Voor half Heiloo heeft ze gordijnen gemaakt. Daarnaast had ze de zorg voor de kinderen. Het echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen, waarvan de oudste inmiddels al vier jaar is. Meneer biljart nog regelmatig in het Trefpunt. Ook heeft meneer twee keer de Elfstedentocht uit gereden. De tocht van 1963 heeft hij maar deels gereden. "Dat was een ware 'hel' en niet verantwoord om uit te rijden", volgens meneer Sombroek.

Het echtpaar is voor een brunch 'ontvoerd' naar Herberg Jan. Samen met ongeveer dertig genodigden met daaronder de twee bruidsmeisjes van toen hebben ze een geweldige tijd gehad bij Herberg Jan.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten