Echtpaar Kuijs-Ligthart en burgemeester Hans Romeyn
Echtpaar Kuijs-Ligthart en burgemeester Hans Romeyn (Foto: STiP Fotografie)
Heiloo

"Niet op elkaars lip zitten"

  Human Interest

HEILOO - Zondag 26 november waren ze voor de wet zestig jaar getrouwd en maandag 27 november voor de kerk. De heer C. Kuijs (88 jaar) en vrouw G. Kuijs-Ligthart (85 jaar) kregen vandaag bezoek van burgemeester Hans Romeijn ter ere van hun 60-jarig huwelijk. De burgemeester nam als cadeau een mooie bos bloemen en een bord met daarop de Witte Kerk mee.

Het echtpaar waarvan meneer in Heiloo geboren is en mevrouw in Egmond, woont nog steeds zelfstandig, al gaat het wel wat moeilijker. Meneer heeft bij de PTT gewerkt en bij de algemene dienst van de Willibrord Stichting. Mevrouw is altijd voor de kinderen thuis geweest. Zij hebben elkaar op de Rinnegommer kermis leren kennen. Het echtpaar heeft vier kinderen, negen kleinkinderen en zes (de zevende is op komst) achterkleinkinderen. Hobby's waren er genoeg; meneer fietste vroeger heel veel en mevrouw maakte kaarten, puzzelde en liep heel veel. Vijftien keer heeft mevrouw Kuijs de Nijmeegse Vierdaagse gelopen.

Momenteel genieten ze volop van de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ieder jaar gaan ze een weekendje met het hele gezin weg. Het echtpaar heeft op zondag 26 november na de Heilige Mis een feest gegeven in de Burgerij in Limmen voor alle familieleden, vrienden en buren.

Een advies om te zorgen dat je de zestig jaar getrouwd zijn haalt: "Niet op elkaars lip zitten", aldus mevrouw Kuijs.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten