Vlnr. burgemeester Hans Romeyn, Hanny Kraan, Jaap Kraan, voorzitster Zonnebloem Heiloo Marja Vrolijk en districtshoofd Gerrie Mencke
Vlnr. burgemeester Hans Romeyn, Hanny Kraan, Jaap Kraan, voorzitster Zonnebloem Heiloo Marja Vrolijk en districtshoofd Gerrie Mencke (Foto: STiP Fotografie )
Heiloo

"Je komt ze overal tegen in Heiloo"

  Human Interest

HEILOO - Vandaag zijn Jaap en Hanny Kaan 25 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem Heiloo. Tijd om beiden te huldigen. Na de vrijwilligersbijeenkomst in de Willibrorduskerk was het burgemeester Hans Romeyn die Jaap en Hanny toesprak. Daarna kregen Jaap en Hanny een onderscheiding  opgespeld door de burgemeester en districtshoofd Gerrie Mencke.

Zowel Jaap als Hanny waren blij verrast. Net als bij haar Koninklijke Onderscheiding een aantal jaar geleden was Hanny er nu weer ingeluisd. Naast haar vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is Hanny nog steeds actief in de palliatieve thuiszorg. Daarnaast is zij ook nog gemeenteraadslid. Jaap is jaren voorzitter geweest bij de Zonnebloem Heiloo. Tegenwoordig is hij naast zijn vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem nog actief als vrijwilliger op de Rolstoelbus. Tijdens zijn toespraak refereerde burgemeester Hans Romeyn aan het artikel in de Uitkijkpost van vandaag: 'Waar zijn de Pieten'. "De Pieten zijn nergens te bekennen maar Jaap en Hanny hoef je geen moment te zoeken", aldus de burgemeester. "Ze zijn overal, op de fiets, aan het wandelen of aan het winkelen, je komt ze overal tegen in Heiloo". Tevens roemde de burgemeester Jaap en Hanny om hun betrokkenheid, alles draait bij hun om de gasten en niet om zichzelf.

Hanny gaf tijdens haar dankwoord aan dat deze onderscheiding totaal onverwacht komt. Zij sprak haar dankwoord namens haarzelf en haar man. "Je ziet hoe de verhoudingen thuis zijn", grapte Jaap.

De Zonnebloem Heiloo is op zoek naar een penningmeester om het bestuur weer compleet te maken. Bent u geïnteresseerd neemt u dan contact op met de Zonnebloem Heiloo, telefoon: 06-52691101 of marjavrolijk@quicknet.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten