Afbeelding

Presentje voor pleegouders in Heiloo

Human Interest Heiloo

Van 1 tot en met 8 november is de landelijke Week van de Pleegzorg. Alle pleegouders in Heiloo ontvangen dan een presentje. Wethouder Elly Beens gaat deze week op bezoek bij pleegouders. Met het bezoek geeft de wethouder symbolisch blijk van waardering aan alle pleegouders in de gemeente.

Inwoners die pleegzorg nodig hebben kunnen terecht bij het Sociaal Team van de gemeente. Ook in Heiloo wonen kinderen in pleeggezinnen en zijn meer pleegouders nodig. Kinderen tot achttien jaar kunnen pleegzorg krijgen. Pleegzorg is er voor kinderen die door omstandigheden (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Ze wonen dan voor kortere of langere tijd in een pleeggezin.

Kinderen blijven bij de pleegouders zolang dat nodig is. Verblijf bij de pleegouders kan ook alleen in weekenden, in vakanties of overdag. Een rechter kan in sommige gevallen bepalen dat pleegzorg nodig is. Toestemming van ouders of verzorgers is daarvoor niet altijd nodig. De gemeente regelt dan de pleegouders bij wie een kind terecht komt.

Dit jaar wordt voor de derde keer de Week van de Pleegzorg landelijk door Parlan Jeugdhulp en Pleegzorg Nederland georganiseerd. Met deze actieweek willen zij aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Met de campagne 'Supergewone Mensen Gezocht' hoopt Pleegzorg Nederland nieuwe pleeggezinnen te werven. Voor vragen over pleegzorg kunt u terecht bij het Sociaal Team van de gemeente.

Op 13 november organiseert Parlan een informatiebijeenkomst in Alkmaar over pleegzorg. Voor meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden daarvoor kun je terecht op de website van Parlan.

Bron: Beatfm

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant