Afbeelding

Conferentie 'Samen tegen eenzaamheid' in Heiloo

Human Interest Heiloo

HEILOO - Het Sociaal Team Heiloo organiseert in samenwerking met Stichting Welzijn Heiloo en op initiatief van de gemeenteraad van Heiloo op 23 mei de conferentie 'Samen tegen eenzaamheid'. De conferentie vindt plaats van 19.30-21.30 uur in Het Trefpunt in Heiloo. Op uitnodiging denken organisaties en instellingen uit Heiloo tijdens de conferentie na over hoe zij samen kunnen werken in de aanpak tegen eenzaamheid.

Het Sociaal Team en Stichting Welzijn Heiloo hebben voor de conferentie een samenwerking gezocht met de landelijke Coalitie Erbij. Coalitie Erbij is een nationaal samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. Vragen waar het Sociaal Team en Stichting Welzijn Heiloo tijdens de conferentie over willen nadenken zijn bijvoorbeeld 'Hoe is eenzaamheid te herkennen? Welke rol heeft u in de aanpak van eenzaamheid in Heiloo? Hoe kunnen we elkaar versterken in de aanpak van eenzaamheid?

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Actuele ontwikkelingen vergroten het risico dat mensen met eenzaamheid te maken krijgen. Door vergrijzing, ontkerkelijking en verdergaande individualisering dreigt het aantal eenzamen toe te nemen. Eenzaamheid - het gevoel van niet 'erbij' horen - leidt vaak tot gezondheidsproblemen en daarmee tot een groter beroep op de zorg.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant