Nefertiti, één van de Koninginnen van de Nijl, waarover op 28 maart een lezing wordt gehouden.
Nefertiti, één van de Koninginnen van de Nijl, waarover op 28 maart een lezing wordt gehouden.

Nieuwe activiteiten Stichting Welzijn Heiloo

Human Interest Heiloo

HEILOO - Stichting Welzijn Heiloo heeft een aantal nieuwe evenementen en activiteiten op de planning staan.

Repair Café Heiloo samen met Videoclub Heiloo - 24 maart
Stichting Welzijn Heiloo organiseert zaterdag 24 maart in het Trefpunt in Heiloo een Repair Café. Tussen 10.00 en 13.00 uur helpen vrijwilligers bij alle mogelijke reparaties. Denk bijvoorbeels aan reparaties van broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies of een tablet/smartphone die bijvoorbeeld traag is. Ook voor kleine naaiklusjes, kapotte kettingen of kapotte poppen(kleertjes) kunt u er terecht. Ook moeite om dat aardige filmpje op uw smartphone of tablet te bewerken tot een voor vrienden en kennissen leuke video? Leden van Videoclub Heiloo helpen u graag om uw video-opnamen op uw eigen laptop over te brengen en met problemen of vragen bij het gebruik van een montagepakket. Ook voor het publiceren op internet kunnen zij van advies dienen. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via w.vasbinder@welzijnheiloo.nl of bellen met 072-533 12 97. Het adres van het Trefpunt: Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo.

Lezing over Koninginnen van de Nijl - 28 maart
Isolde Scholberg geeft dinsdag 28 maart een inleiding op de tentoonstelling 'Koninginnen van de Nijl' in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden waar het bijzondere verhaal wordt verteld van de vrouwen van de rijkdom, intriges en de verering van Koninklijke dames in het oude Egypte. Beroemde Egyptische koninginnen als Ahmose Nefertari, Hatsjepsoet, Teje, Nefertiti en Nefertari hadden grote politieke invloed maar ze waren tegelijkertijd ook echtgenote. Een farao kon met vele vrouwen getrouwd zijn, maar slechts één mocht de titel 'Grote Koningin' dragen. Zij had de dagelijkse leiding over de harem van het paleis, die soms uit honderden vrouwen bestond. U kunt de tentoonstelling 'Koninginnen van de Nijl' bezoeken tot en met 17 april waar kettingen, ringen, glazen parfumflesjes, beschilderde vazen en bronzen spiegels te zien zijn en kunt u kennismaken met het weelderige leven aan het Egyptische hof. De lezing vindt plaats op dinsdag 28 maart van 14.00 tot 16.00 uur in het Trefpunt aan Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. Kosten: 10 euro per persoon. Opgeven van te voren is noodzakelijk. Aanmelden kan via 072-533 12 97 of de receptie van het Trefpunt.

Samen eten op woensdagmiddag
Lijkt het u gezellig om met andere mensen tussen de middag gezamenlijk te eten? Dat kan nu elke woensdag in het Trefpunt aan Abraham du Bois-hof 2. Elke week wordt er een vers en gezond menu bereid door het Buffettenpaleis. Er wordt om 12.30 uur gegeten en de kosten bedragen 7,50 euro per persoon. U krijgt een hoofdmaaltijd en een eenvoudig toetje. Lijkt u dit wel wat? Geef u dan nu op bij de receptie van het Trefpunt of bel naar 072-533 12 97. Hier hoort u meteen wat het menu is. Aanmeldingen dienen uiterlijk maandag om 12.00 uur bij ons binnen te zijn.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant