Afbeelding

Leerlingen Radboudschool in Pink Floyd Project in A9 Studio's

Human Interest Heiloo

Aanstaande zaterdag 17 december werken leerlingen van groep 8 van de Radboudschool uit Heiloo mee aan een optreden van Pink Floyd Project in de A9 Studio's in Uitgeest. Pink Floyd Project is de meest gewaardeerde Pink Floyd tributeband van Nederland en tevens ambassadeur van Stichting KidsRights.

"In eerste instantie probeerde de organisatie kinderen uit Uitgeest te vinden om mee te doen aan dit bijzondere project. Toen vorige week bleek dat dit niet ging lukken, is met spoed een zoektocht gestart, die bij de Radboudschool in Heiloo eindigde ", aldus Rob Buur, leerkracht aan de Radboudschool. "Er wordt volop geoefend en zaterdagavond moet het hoogtepunt worden voor de kinderen als ze met Pink Floyd Project op het podium staan. Gehuld in Engels kostschoolkostuum zullen ze de bekende clip van 'Another Brick in the Wall' van Pink Floyd naspelen. Ook steunen zij de organisatie KidsRights, een organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen over de hele wereld".

'Special guest' tijdens dit voor Noord-Holland exclusieve concert is Durga McBroom, de originele zangeres van de legendarische band. Permanent lid van Pink Floyd Project is de van Vandenberg en Kayak bekende vocalist Bert Heerink. Tijdens de twee en een half uur durende show wordt het publiek meegenomen in een reis door het sprookjeslandschap van vijftig jaar Pink Floyd. Van de psychedelische periode met Syd Barrett tot en met het recente werk onder aanvoering van David Gilmour.

Verdeeld over twee sets is de show een trip 'down to memory lane', inclusief quadrafonisch zaalgeluid, audiosamples, een grootse lichtshow, spectaculaire lasereffecten, drie videoschermen met kunstzinnige visuals, de natuurlijk voor Pink Floyd zo herkenbare attributen en last but not least een muzikale uitvoering waaruit de diepgewortelde liefde voor de muziek van een van 's werelds meest invloedrijke rockbands spreekt.

Ouderen in het publiek zullen de concerten van Pink Floyd herbeleven. De jongere generatie maakt kennis met de prachtige en unieke muziek van één van de meest originele en innovatieve bands uit de geschiedenis van de popmuziek.

De show start om 20.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.a9studios.nl/

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant