Sint-Adelbert Abdij, Abdij van Egmond.
Foto aangeleverd
Sint-Adelbert Abdij, Abdij van Egmond. Foto aangeleverd

Kerstmis in de Abdij van Egmond

Human Interest Egmond Binnen

Nu Sint weer terug is naar Spanje kunnen we ons verheugen op Kerstmis. De Abdij van Egmond organiseert allerlei activiteiten rondom de grote kerstexpositie en kerstmarkt in het bezoekerscentrum van de Abdij. Dorpsdichter Arij van der Vliet geeft een creatieve dichtworkshop, er zijn concerten, u kunt de kerstexposities bewonderen en een bezoek brengen aan de Abdijwinkel met bijzondere kloosterproducten.

Dichten over bomen en mensen?
Zondag 11 december gaat de bekende dorpsdichter Arij van der Vliet met de deelnemers aan de slag met dichten en schrijven. De dichtvorm is eenvoudig en vrij, waardoor iedereen mee kan doen. De gedichten krijgen ook een plek in de wensboom van de Abdij. ?Op zondag 30 december is er nog een workshop van de dorpsdichter.

Christmas carols?
Op vocaal gebied valt er veel te genieten op de Abdij. Het koor 'De Rijnforellen' uit Amsterdam zingt zaterdag 10 december kerstliederen in het bezoekerscentrum van de Abdij van Egmond. Op zondag treden diverse leerlingen van Muziek- en Dansschool Heiloo hier voor u op. ?Het Vocaal ensemble Cappella Nova brengt zondag 11 december om 14.30 uur 'A festival of carols and a lesson' ten gehore in de Abdijkerk. Onder leiding van Jurjen Vis en met medewerking van Piet Hulsbos (orgel) wordt aandacht besteedt aan de derde zondag van de advent ook wel zondag Gaudete ('Verheugt U'). Alle reden dit concert bij te wonen: luister, zing mee en verheugt U! ??

Feest! Weet wat je viert
i
eder jaar is het Advent, Sinterklaas, Kerstmis en Driekoningen. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk?  In het bezoekerscentrum is een expositie ingericht rond dit thema. Groot en klein ontdekken aan de hand van bijzondere voorwerpen nog veel meer over deze feesten en de tradities die erbij horen. Voor kinderen is er een bijbehorende kijktocht.??

Kerstmarkt
Tot en met 6 januari is er een grote kerstmarkt in het bezoekerscentrum van de Abdij. Bezoekers kunnen hier hun kerstinkopen doen maar ook genieten van een concert of lezing, de kerststallenexpositie bekijken of meedoen aan een workshop. Voor kinderen is er een kerstspel en een tentoonstelling over christelijke feestdagen. Ook het restaurant, met producten uit de eigen klooster, staat in het teken van kerst.??

AGENDA?
10 december, 14.00-16.00 uur ?Concert De Rijnforellen uit in het bezoekerscentrum?
11 december, 11.00 uur ?Over bomen en mensen - dichtworkshop olv Arij van der Vliet in het bezoekerscentrum?
11 december, 14.00-15.30 uur ?Optreden Muziek- en Dansschool Heiloo in het bezoekerscentrum?
11 december, 14.30 uur ?Concert Vocaal ensemble Cappella Nova in de Abdijkerk ??

Kijk op www.abdijvanegmond.nl onder bezinningsaanbod, kerstmis bij de Abdij voor meer informatie en aanmelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief