Foto: Gemeente Heiloo
Foto: Gemeente Heiloo

Samen op pad voor een veilig Heiloo

Human Interest Heiloo

In Heiloo zijn er nog veel woninginbraken ondanks de inzet van politie, gemeente en inwoners. Dit aantal moet naar beneden. Op 15 november gaan wij daarom met alle partijen de wijk in om te kijken hoe wij Heiloo minder aantrekkelijk kunnen maken voor woninginbrekers.

Drie wijken onder de loep

Verdeeld in drie groepen gaan wij op pad om in drie wijken de aandachtspunten in kaart te brengen om woninginbraak te verminderen. Een zogenaamde wijkschouw. De deelnemers in de groepen zijn: burgemeester Hans Romeyn, raadsleden, wijkagenten, de operationeel expert woninginbraken van de politie, de initiatiefnemers van buurtpreventie Heiloo en medewerkers van de gemeente. Wij kijken onder andere naar de verlichting van woningen. Is deze zowel binnen als buiten voldoende? Is er genoeg zicht op de woningen? Staat het groen niet te hoog? Zijn alle ramen gesloten en zijn de fietsen die buiten staan op slot?

Blauwe lampjes en meer

Wij voegen direct de daad bij het woord waar dat kan en verspreiden 'blauwe lampjes' bij woningen die niet voldoende verlicht zijn. Dit is een folder die inwoners attendeert dat ze het niet te makkelijk moeten maken voor inbrekers: "Niet thuis? Licht aan!"

Na de wijkschouw gaan wij met de aandachtspunten aan de slag. Te veel aan openbaar groen laten wij snoeien. Maar inwoners kunnen ook veel zelf doen om hun woning minder interessant te maken voor een inbreker. Wij brengen de tips tegen woninginbraak van de politie onder de aandacht. Ook blijven wij deelname aan de Whatsapp buurtpreventiegroepen stimuleren.

Bron: Gemeente Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant