A3 Abbo, oftewel MC Complicated
A3 Abbo, oftewel MC Complicated

Dikke shizzle met A3 Abbo, oftewel MC Complicated

Human Interest Heiloo

Shizzle, Schnatzer, Shout out, zomaar wat voor mij ondefinieerbare termen, die voorbij komen terwijl ik aan een kopje muntthee zit met A3 Abbo. A3, of te wel MC Complicated, wat zijn artiestennaam is, noemt zich tegenwoordig Antonio. Dit is zijn echte naam, maar in Heiloo staat hij nog altijd bekend als A3. Voor hem ook gemakkelijk, als iemand hem aanspreekt op straat met A3, weet hij dat het iemand uit zijn Heilooër periode is. Daarom zal ik hem verder in dit artikel A3 noemen.

De Sunclub 1997- 2004
A3 is een opvallende verschijning die veel Heilooënaren niet onopgemerkt zal zijn gebleven in de twintig jaren dat hij hier woonde. De meeste mensen kennen hem van de Sunclub, een Nederlandse dance formatie waarmee hij de hele wereld overvloog. Ze scoorden eind jaren '90, begin 2000 hits als Fiësta en Summer Jam. Ze stonden hiermee in 19 landen hoog in de hitlijsten. Het was een bizarre tijd volgens A3; " Soms zat ik in een TV programma en wist ik helemaal niet wat ik moest doen, bleek het dat ik in de jury zat van een Wedden Dat programma". Ze werkten samen met Ricky Martin en Jamiroquai. Ook heeft hij zijn grote idool Prince twee keer ontmoet.

In 1965 werd A3 geboren in een kindertehuis in Amsterdam. Hij werd afgestaan door zijn 17-jarige moeder die een one-night-stand had gehad met een Braziliaan. Indertijd een schande en de ouders besloten in overleg met de kerk dat de baby moest worden afgestaan. A3 heeft zijn ouders nooit ontmoet. Hij belandde uiteindelijk bij lieve pleegouders in Heiloo, die helaas beide zijn overleden.

Master of Ceremonie
De MC in zijn artiestennaam staat voor " Master of Ceremonie", dat wil zeggen dat A3 op feesten de DJ's vocaal ondersteunt en door middel van teksten het publiek opzweept. Na zijn Sunclubtijd startte hij een strandpaviljoen in Bulgarije. Binnen een jaar oversteeg dit strandpaviljoen de populariteit van Sunny Beach. Het was de hipste tent van Bulgarije en in het weekend draaiden de meest bekende DJ's 24 uur per dag. A3 was degene die de avond aan elkaar praatte en alles organiseerde. Toevallig was daar Gert van Veen, founder van het festival " Welcome to the Future" dat jaarlijks plaatsvindt in recreatiegebied 't Twiske. Hij nodigde A3 uit om op het festival op te treden. Zodoende rolde A3 in het vak van MC. Hij zat nog in Bulgarije en moest halsoverkop een artiestennaam verzinnen. Omdat zijn relatie op dat moment ingewikkeld was, dus complicated, werd het MC Complicated.

Jambuurt
Een rode draad in zijn jeugd in Heiloo was de Jambuurt. Een groep jongelui met als gemene deler de liefde voor AZ en de liefde voor muziek. Hieruit is de band " De Willebrortz" ontstaan, waar A3 de drums voor zijn rekening nam. Het repertoire bestond uit punkmuziek en ska. Veel Jambuurters wonen nog in en om Heiloo.

Daarna werd WHAM populair. Drummer A3 en zijn muzikale vrienden wilden ook wel zoiets. Wat een dance band als WHAM moest worden werd Graduate Love, heel populair in de regio en tja, ze speelden voornamelijk hele harde rockmuziek.

En zo rolt A3 overal in, het is een dreamscenario vertelt hij. Hij houdt van entertainen, het is verslavend. Hij is wars van drank en drugs, de energie zit in hemzelf. Er komen nog heel veel mooie nieuwe projecten aan welke ik helaas nog niet mag delen in de Uitkijkpost, maar houdt vooral zijn instagram en facebooksite in de gaten. Binnenkort kunt u hem in de buurt zien optreden op diverse locaties tijdens het Amsterdam Dance Event dat plaatsvindt van 19 tot 23 oktober.

A3 denkt met plezier terug aan zijn tijd in Heiloo, en dan vooral aan de rust. Hij kon zich hier terugtrekken uit al het feestgedruis. Hij mist zijn mountainbike ritjes door het bos of over het strand. Wat hij absoluut niet mist is de eerste trein naar Heiloo op maandagochtend. A3 kwam dan vanuit Amsterdam waar hij 24 uur had opgetreden en gefeest, als hij uitstapte op station Heiloo kwam hij bij wijze van spreken de buurvrouw tegen die net naar haar werk ging in Amsterdam.

Tekst: Margreeth Anema

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant