Keezen in 't Oosthonk.
Keezen in 't Oosthonk.

Wijkvereniging Plan Oost neemt ´t Oosthonk over

Human Interest Heiloo

Op donderdag 22 september is onder toeziend oog van wethouder Fred Dellemijn en bestuursleden van de Wijkvereniging Plan Oost, formeel de overdracht bekrachtigd van wijkgebouw 't Oosthonk (Oostkanter 14 in Heiloo).

De wijkvereniging is daardoor met een recht van opstal, zelf verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van het wijkgebouw. De grond blijft bij de gemeente in eigendom.

 Als gevolg van de invoering van de maatschappelijke huurtarieven is voor het wijkgebouw 't Oosthonk een maatschappelijk huurtarief vastgesteld. Dit leidde ertoe dat de wijkvereniging in de toekomst meer kosten aan het gebouw zou hebben.

De wijkvereniging heeft aangeboden het gebouw over te willen nemen van de gemeente, ook omdat de wijkvereniging al in de praktijk grotendeels zelf voor het onderhoud en instandhouding verantwoordelijk was.

De gemeente en de wijkvereniging hebben samen de voorwaarden besproken, waaronder deze overdracht kon plaatsvinden. Resultaat is dat de wijkvereniging het gebouw nu officieel heeft overgenomen.

De overdracht sluit aan bij het gemeentelijk beleid om, waar mogelijk, mee te werken als gebruikers werkzaamheden en/of accommodaties van de gemeente willen overnemen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant