Foto: Gemeente Bergen/Maurice Amoureus
Foto: Gemeente Bergen/Maurice Amoureus

No-swim-zone in Egmond aan Zee

Human Interest Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE Vanaf volgende week donderdag wordt er aan de kust van Egmond aan Zee een no-swim-zone ingesteld. Met twee vlaggen wordt het gebied gemarkeerd waar badgasten niet de zee in mogen.

Eerder werd al bekend dat de gemeente Bergen maatregelen zou nemen om strandgangers te waarschuwen voor levensgevaarlijke muien. Zo worden er verplaatsbare borden in gebruik genomen, die zwemmers moeten attenderen op de levensgevaarlijke stromingen.  

Vanaf donderdag 25 augustus wordt er in Egmond aan Zee een boei in gebruik genomen die de mui markeert. Ook worden er twee vlaggen geplaatst, waarmee het begin en het eind van de mui wordt aangegeven. Hier mag niet gezwommen worden.

De maatregelen worden genomen omdat er de afgelopen tijd veel zwemmers in de problemen zijn geraakt. Vorige week zijn 39 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. Daarmee komt de teller voor deze zomer op 212. 

Niet voor iedereen komt hulp op tijd. Een 15-jarige jongen uit Heiloo overleed enkele weken geleden nadat hij een paar weken eerder de strijd tegen de stroming had verloren. Ook een 17-jarig Duits meisje overleed deze week nadat ze een paar dagen eerder in een mui was terechtgekomen. 

Bron: RTV Noord-Holland

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant