Afbeelding

Heilooër in... Curacao

21 jul, 16:03 Human Interest Heiloo

Richard en Esther Hoed wonen inmiddels 7 jaar op Curaçao, met hun kinderen Bram (11 jaar) en Jill (8 jaar). Ze zijn de trotse eigenaars van Caribbean Flower Apartments, een kleinschalig vakantieresort (www.caribflower.com). Ze hebben een heel ander leven dan in Nederland, waar ze beiden fulltime voor een baas werkten (Esther bij de Raad voor de Kinderbescherming en Richard in de Installatietechniek bij De Noord in Heiloo). Het werken in hun resort vinden ze ontzettend leuk, ze doen alles zelf. Onderhoud, schoonmaak, de tuin, het zwembad en natuurlijk de boekingen. Heel afwisselend.

"We gingen vaak op vakantie naar Curaçao en vonden het daar zalig. Vaak fantaseerden we over het emigreren en uiteindelijk hebben we toch de stap gewaagd. Iets waar we nog steeds geen spijt van hebben.

Het leven op Curaçao is zalig; allereerst natuurlijk door het heerlijke klimaat. Altijd mooi weer en de slippertjes aan. De kleurrijke Antilliaanse cultuur en natuur spreekt ons ook erg aan; prachtige baaien en stranden. Maar vooral is het de mentaliteit hier op het eiland die ons zo blij maakt; er heerst een sfeer van gemoedelijkheid waarin mensen elkaar laten doen wat ze willen. Er hangt echt een eilandsfeer, je bent altijd beleefd tegen elkaar want je weet nooit wanneer je elkaar weer tegenkomt. Heel prettig. Alle enge verhalen over dat Curaçao zo onveilig zou zijn, kloppen helemaal niet. Natuurlijk zijn er hier plekken waar je als het donker is niet moet komen, maar dat is in Nederland toch ook? We voelen ons hier veilig. Zeker doordat er hier ook geen "zinloos geweld" is, waar mensen zomaar in elkaar geslagen worden. Zoals in Nederland, met ambulancepersoneel ofzo. Dat gebeurd hier echt niet.

Doordat het een populaire vakantiebestemming is, is er altijd wel iets leuks te beleven op het eiland. Er is elk weekend wel een feest. Mensen in Nederland denken altijd dat wij alleen maar op het strand liggen en naar happy hours gaan, maar dat is zeker niet waar. Het is hier ook keihard werken, zeker met een eigen onderneming. Maar de beloning na het harde werken van het altijd kunnen barbequen en heerlijk zwemmen met elkaar is zalig.

Onze kinderen gaan naar een Nederlandse school en hebben het goed naar hun zin hier. Ze weten inmiddels niet meer beter na al die jaren. De kinderen hebben een zalig leven. De scholen zijn hier om 13.15 uur uit dus zijn ze elke middag vrij. Alle tijd voor hobby- en sportclubjes, die hier in overvloed zijn. Het is zo fijn om altijd buiten te kunnen eten en spelen.

We missen niet echt iets in Nederland, behalve onze familie en vrienden. Gelukkig komen er geregeld familieleden of vrienden ons bezoeken. Natuurlijk denk je wel eens; Oh, heerlijk even winkelen in Amsterdam of wat zou het leuk zijn om met de kinderen naar de Efteling te kunnen. Maar veelal beseffen we ons wat een heerlijk leven we hier hebben.".

Afbeelding
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief