Afbeelding

Sponsorloop Zeld(a)en zo'n goed doel op basisschool de Kerkuil

Human Interest

LIMMEN -

Woensdag 22 juni gaan de 485 leerlingen van de Kerkuil hun uiterste best doen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te 'rennen'.

Deze sponsorloop is georganiseerd voor een 8-jarig dorpsgenootje: Zelda. Zelda is een meervoudig gehandicapt meisje, gediagnostiseerd met Cerebrale Parese (CP). Door een hoge spierspanning en een zwakke rompbalans kan zij niet zelfstandig lopen en kost zitten haar veel energie en moeite. Daarnaast gaat het verwerken van emoties heel moeizaam. De ouders van Zelda zouden graag zien dat hun dochter (beter) leert omgaan met haar emoties.

Ze willen daarom graag met Zelda naar Curaçao om daar dolfijntherapie te volgen. Middels de sponsorloop hoopt de organisatie een bijdrage te leveren om aan het gewenste geldbedrag te komen, waardoor Zelda dolfijntherapie in Curaçao kan krijgen. Zij kan daar een uniek therapieprogramma volgen welke zich baseert op de principes van gedragstherapieën. Een essentieel onderdeel van het programma is de interactie met dolfijnen. 

De leerlingen van de Kerkuil gaan tussen vrijdag 10 en woensdag 22 juni fanatiek op zoek naar mensen die hun per gerend rondje willen sponsoren. Is er niemand bij u aan de deur geweest, maar u wilt toch een bijdrage leveren voor Zeld(a)en zo'n goed doel…. ? U kunt een vrijwillige bijdrage doneren op IBAN: NL17RABO3035332673 t.n.v. Z van Boheemen.

Uiteraard bent u woensdag 22 juni van harte welkom om de leerlingen aan te moedigen en getuige te zijn van een mooi spektakel om Zelda en haar familie een helpende hand te bieden.

Vrijdag 1 juli wordt op ludieke wijze het totaal opgehaalde geldbedrag bekend gemaakt en krijgen Zelda en haar ouders de cheque overhandigd.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant