In de Gouden Eeuw was Egmond een vrijplaats voor andersdenkenden als René Descartes.
In de Gouden Eeuw was Egmond een vrijplaats voor andersdenkenden als René Descartes. Foto: aangeleverd

Lezing: Egmond in de Gouden Eeuw

25 okt, 16:00 Historie Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Historisch Egmond organiseert op vrijdag 27 oktober weer een nieuwe lezing in bezoekerscentrum Huys Egmont in Egmond aan den Hoef. Dit keer is er aandacht voor de Gouden Eeuw en in het bijzonder voor René Descartes en zijn tijdgenoten.

Na de invloedrijke periode in de middeleeuwen, bloeiden de Egmonden in de zeventiende eeuw opnieuw op. Egmond werd een vrijplaats voor andersdenkenden, kunstenaars en vermogende bestuurders. De rijke bewindvoerders van de VOC zoals Nicolaas Witsen en Isaac le Maire lieten hier hun statige buitenverblijven bouwen. Schilders als Ruysdael en Van Goyen kwamen hier hun zeelandschappen schilderen. Ook de wereldberoemde filosoof René Descartes vestigde zich enkele jaren in het kleine Egmond. Peter van den Berg schreef er een indrukwekkend boek over en gaat u in woord en beeld meenemen naar die prachtige periode.

Gezien de te verwachten drukte, adviseren wij u om kaarten à €5 van tevoren te reserveren. Dat kan in Huys Egmont (Slotweg 46), via de website www.huysegmont.nl/agenda en telefonisch via 06-51689620 (Martijn). Vol=vol!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief