Afbeelding
Foto: Dick Slagter

Grenspaal Boekelermeerweg weer herplaatst

Historie Heiloo

Op 8 augustus vond de officiële terugplaatsing van de grenspaal aan de Boekelermeerweg plaats. De officiële onthulling werd verricht door de wethouders A. van de Ven (Alkmaar) en R. Obdam (Heiloo) door de vlaggen van beide gemeenten, waarmee de grenspaal zorgvuldig was ingepakt, te verwijderen. De Historische Vereniging Oud Heiloo was hier op uitnodiging ook vertegenwoordigd.

In tegenstelling tot de andere grenspalen in Heiloo kent deze grenspaal een bijzondere geschiedenis. De grenspaal uit 1731 stond oorspronkelijk op de hoek Kennemerstraatweg - Heilooër Dijk en is in verband met de grenscorrectie van 1 oktober 1972 eerst verplaatst nabij de hoek Kennemerstraatweg - Heilooër Tolweg op de grond van perceel nummer 134 op de Kennemerstraatweg. Vervolgens is deze in 1998, alweer na een grenscorrectie, verplaatst naar de Boekelermeerweg ter hoogte van nummer 20. Er gaat een verhaal dat hier, weliswaar aan de verkeerde kant van de weg, oorspronkelijk een eenvoudig laag grenspaaltje heeft gestaan.
In verband met de aanleg van het industrieterrein De Boekelermeer is de, nu herplaatste, paal daar weer weggehaald en lag tot kort geleden in depot bij de gemeente Alkmaar.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant