Werk van Maria Heideveld
Werk van Maria Heideveld Foto: aangeleverd

Expositie Maria Heideveld in De Oude Keuken

Cultuur

BAKKUM - Kunstenares María Heideveld toont in de maanden juni en juli haar werk in De Oude Keuken in Castricum. Als eerste is het werk te zien tijdens de Kunstfietsroute op 4 en 5 juni.

Maria is een veelzijdige kunstenares. Door de jaren heen heeft ze zich toegelegd op verschillende technieken zoals houtskool, aquarel, gouache, olie en eitempera en bij grafiek voornamelijk op etsen en houtsneden. Bijzonder is dat ze net zoals de schilders in vorige eeuwen de verfkleuren zelf maakt met eigen pigmenten die ze vermengt met lijnolie, Arabische gom of ei. Zoals op de expositie te zien is, geeft dit de mooiste kleuren van de wereld. Voor de tentoonstelling heeft ze een keuze gemaakt uit haar werk en zullen voornamelijk olieverf schilderijen en grafiek te zien zijn.

María is geboren in Baarle Hertog waar haar vader behalve in Nederland ook in België beeldhouwer was. Ze kwam dus al vroeg met kunst in aanraking. Ze ging naar de jeugdacademie in Tilburg en volgde later een MO studie in Tilburg. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om aan de Rijksacademie te studeren. Na haar studie ging ze aan de slag als zelfstandig beeldend kunstenaar in Amsterdam. Daar is ze jarenlang lid geweest van de landelijke kunstenaarsvereniging St Lucas. En bij de jaarlijkse tentoonstelling in de vleugel van het Stedelijk Museum in Amsterdam is door KPN verschillende werken aangekocht, zo ook door de gemeente Amsterdam.

In 2000 is María verhuisd naar Castricum waar ze elke dag in haar atelier te vinden is. Ook begeleidt ze op donderdagavond op individuele basis een groep modelschilders bij de vereniging Perspectief. Op de website mariaheideveld.nl staan wat voorbeelden van haar oeuvre. Voor een bezoek aan het atelier van María bent u van harte welkom na afspraak via telefoon: 06-23026085.

De Oude Keuken, Oude Parklaan 117. Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant