Het Orkest van de Achttiende Eeuw, waar Teun deel uitmaakt.
Het Orkest van de Achttiende Eeuw, waar Teun deel uitmaakt. Foto:

Heilooënaar Teunis van der Zwart benoemd tot hoofd Oude Muziekafdeling

7 mrt, 16:06 Cultuur

HEILOO - Het Koninklijk Conservatorium verwelkomt Heilooënaar Teunis van der Zwart als het nieuwe hoofd van de Oude Muziekafdeling op Haags conservatorium. Van der Zwart is als hoofdvakdocent Natuurhoorn en lid van het Orkest van de 18e Eeuw geen onbekende voor het conservatorium.

Naast deze werkzaamheden is Teunis internationaal bekend als één van de vooraanstaande exponenten van het natuurhoornspel. Afgelopen 6 jaar heeft hij met succes de Oude Muziekafdeling van het Conservatorium van Amsterdam geleid.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw, opgericht door Frans Brüggen, bestaat uit 55 professionele musici uit de gehele wereld. Zij geven aanstaande zondag een concert in de Cultuurkoepel. Voor dit Side by Side-concert wordt het orkest aangevuld met evenzoveel studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Er staan dus 110 musici op het podium. U kunt luisteren naar Symfonie nr. 103 van Haydn, Symfonie nr. 40 van Mozart en een hommage van Alfred Schnittke aan de twee componisten.

Je kunt nog kaartjes kopen. Zondag 8 maart om 14.30 uur in de Cultuurkoepel Heiloo. Kaarten: € 27,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl, bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo of aan de deur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief