Pianist Mike Boddé en mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo brengen samen met zangeres Lilian Vieira een ode aan de grondlegger van de bossanova.
Pianist Mike Boddé en mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo brengen samen met zangeres Lilian Vieira een ode aan de grondlegger van de bossanova. Foto: Arkady Mitnik

Nationaal Theaterweekend in Cultuurkoepel Heiloo

19 jan, 12:07 Cultuur

HEILOO - Het Nationaal Theaterweekend is voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft.

Tijdens het Nationaal Theaterweekend ziet het programma in de Cultuurkoepel in Heiloo er als volgt uit:                                                                                                

Vrijdag 24 januari: Mike Boddé, Hermine Deurloo en Lilian Vieira brengen ode aan João Gilberto
Mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en pianist Mike Boddé brengen een ode aan João Gilberto, de grondlegger van de bossanova. João Gilberto, bekend door een van zijn grote hits The Girl From Ipanema en de samenwerking met zijn vrouw/zangeres Astrud Gilberto, is 6 juli jongstleden op 88-jarige leeftijd overleden. Een ode in de vorm van een feestelijk en zeer afwisselend concert met zijn melancholieke ballads en snelle samba's is dan ook meer dan terecht. Uiteraard ontbreekt het repertoire van Toots Thielemans niet. De lyrische klanken van de mondharmonica en de melancholieke Braziliaanse muziek lijken wel voor elkaar gemaakt. Kom op vrijdag 24 januari om 20.15 uur in de Koepel genieten van dit bijzondere optreden.

Zaterdag 25 januari: Marcel de Groot – DOOR
Na zijn optreden in de voorstelling 'Op Maarten' afgelopen januari in de Koepel staat Marcel de Groot er met de voorstelling DOOR nu bijna alleen voor. DOOR bevat een hoop nieuwe liedjes met tekstbijdragen van o.a. Boudewijn Spitzen, Rob Chrispijn, Wouter Planteijdt en Boudewijn de Groot. Marcel de Groot brengt dit charmant, met onderkoelde humor, die heerlijk donkerbruine stem en fabuleus gitaarspel. Lichtvoetig, indringend en immer oprecht. Ditmaal samen met bassist Bart de Ruiter (Bart speelde met o.a. Fay Lovsky, Ellen ten Damme, Freek de Jonge, B-Movie Orchestra en Huub van der Lubbe). Zaterdag 25 januari om 20.15 uur in de Koepel Heiloo.

Zondag 26 januari: Ernst Jansz in Concert
Ernst Jansz, bekend van Doe Maar en CCC Inc., speelt naast nummers van zijn nieuwe album De Neerkant ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire. Onlangs werd hij 70 jaar. Waar anderen op die leeftijd rustig van hun pensioen genieten doet Ernst Jansz het allesbehalve rustig aan. Er zijn met enige regelmaat tournees met Doe Maar, de band die Jansz in 1978 oprichtte en met CCC Inc., de legendarische hippieband waarin hij al sinds 1967 speelt. Hij is een van de weinige Nederlandse popmuzikanten die met twee verschillende bands, in twee verschillende tijdperken, op Pinkpop heeft gestaan. Kom luisteren en kijken naar Nederlandse popgeschiedenis in de Koepel op zondag 26 januari a.s. om 15.00 uur in de Koepel Heiloo.

Kaarten: € 10 of een passe-partout à € 25 voor het hele weekend via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo.

Ernst Jansz speelt naast nummers van zijn nieuwe album ook een aantal van de mooiste liedjes uit het rijke repertoire van Doe Maar en CCC Inc.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief