Tom Groot en Rafael Bunink spelen Pinokkio.
Tom Groot en Rafael Bunink spelen Pinokkio. Foto: Anderson Farah

Vrij Zijn speelt Pinokkio in de kerstvakantie!

Cultuur

ALKMAAR - In Vrij Zijn Theater wordt rondom de kerstdagen het ultieme kerstsprookje 'Pinokkio' opgevoerd door de kleine en grote sterren van Vrij Zijn. Onder de artistieke leiding van Anderson Farah en regie van Simon Brommer is het sprookje tot leven gewekt:

"De oude houtbewerker Geppetto legt de laatste hand aan een houten pop, Pinokkio. Als hij 's avonds een heldere ster ziet, doet hij een wens.'s Nachts tovert een fee de pop tot leven, maar hij is nog steeds van hout. Om een echte jongen te worden moet hij bewijzen dat hij eerlijk, moedig en goedhartig is. In de avonturen die volgen ontmoet Pinokkio allerlei figuren. Hij krijgt vrienden, maar komt ook vijanden tegen. De avonturen die Pinokkio beleeft zijn z'n leermateriaal. Hij ontdekt dat eerlijk het langst duurt en dat oppervlakkigheden als geld en roem je afleiden van wat écht belangrijk is.

Verweven door het sprookje is een verhaal over de liefde, dat verteld wordt aan de hand van een brief die Geppetto vijftig jaar geleden kreeg van een Alkmaars meisje waarop hij als jonge matroos smoorverliefd was.

Hoe loopt dit af? Kom kijken naar deze bijzondere voorstelling. Geschikt vanaf 5 jaar.
Speeldata: 20 december tot en met 5 januari.
Tickets: www.vrijzijntheater.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief