Men Only heeft een repertoire van vrolijke en uptempo songs.
Men Only heeft een repertoire van vrolijke en uptempo songs. (Foto: aangeleverd)

Kerstconcert koor sWing in de Witte Kerk

  Cultuur

HEILOO - Zaterdag 14 december geeft koor sWing twee kerstconcerten in de Witte Kerk in Heiloo.

Het koor zingt Engelstalige kerstliederen, zoals Winter Wonderland en A Holly Jolly Christmas. Daarnaast zijn er liederen die verwijzen naar het thema 'Geborgenheid'. Denk aan This World en Earth Song. 's Middags leveren kinderen van het schoolorkest en koor van de Benedictusschool een muzikale bijdrage met eigen repertoire. 's Avonds verzorgt het sextet Men Only een gastoptreden. De heren zingen meerstemmige nummers uit de jaren 30-50. Hendrik-Jan Bosma begeleidt hen op de piano. Vooraf, bij openstelling van de zaal, speelt Hans van der Laan op zijn dwarsfluit. In de geborgenheid van de Witte Kerk zullen de zang en muziek u ongetwijfeld in een fijne kerststemming brengen.

Koor sWing is een gemengd koor van ruim dertig leden dat onder leiding van dirigent Olaf van Rijn vierstemmig zingt in verschillende talen. De arrangementen variëren van klassiek tot pop, van meezingers tot ingetogen composities. Hendrik-Jan Bosma verzorgt de pianobegeleiding.

Men Only bestaat uit zes mannen uit Alkmaar, Bergen en Heiloo met een repertoire van vrolijke en uptempo songs, afgewisseld met enkele ballads, gezongen in een 4-, 5- of 6-stemmig arrangement. De muziekstijl is Chicago-jazz en swing. Denk hierbij aan bekende namen als Cole Porter, Gershwin, Louis Armstrong en Frank Sinatra.

Het Schoolorkest van de Benedictusschool maakt al jaren deel uit van het lesprogramma van de school. Vanaf groep 6 is er voor iedereen een plekje in het orkest, van triangel tot handtrom, blokfluit, ukelele of viool en natuurlijk veel zang. Een delegatie van de groepen 6, 7 en 8 brengt vijf kerstliedjes ten gehore.

Kaartverkoop: online via www.koorswing.nl, of bij Boekhandel Bruna ('t Loo) en Primera (Het Hoekstuk). Kaarten aan de zaal vanaf een halfuur voor aanvang.

Naar verwachting zal ook deze keer het concert volledig uitverkocht zijn. Wacht dus niet te lang met het kopen van een kaartje!

Meer berichten