Een schilderij van Herbert Willems.
Een schilderij van Herbert Willems. Foto: aangeleverd

Expositie Herbert Willems en Erica Kraan

Cultuur

HEILOO - Tot 14 december exposeren Herbert Willems en Erica Kraan in Bibliotheek Heiloo.

Herbert Willems
"Mijn stijl van schilderen noem ik 'romantisch-realistisch'. Het zijn realistische werken met een opvallend en kenmerkend kleurgebruik en een ultramarijnblauwe imprimatuur.

Het centrale thema van mijn werk is de door mij zo genoemde 'heemding': een gevoel van thuiskomen, van terugkeren naar een plek waar balans, heelheid en harmonie overheersen en waar verdeeldheid, conflict en verlatenheid uitgebannen zijn. Plekken waar we allemaal naar verlangen en zouden willen zijn en waar we allemaal op een of andere manier ook 'verborgen herinneringen' aan hebben!

Mijn werk wordt geschilderd in olieverf en op panelen. De imprimatuur wordt op de gesso in acryl opgebracht. Opschildering en afschildering gebeurt doorgaans met olieverf van Talens, kwaliteit Rembrandt. Door de gelaagdheid van het geschilderde werk wordt als laatste laag een retouche-vernis gebruikt.

Werk van mij is te zien op art fairs en andere kunstbeurzen. Bovendien hangt werk in een aantal galeries in het land. Voor volledige info zie mijn site: www.herbertwillems.webs.com"

Erica Kraan
"
Ik ben beeldend kunstenaar Erica Kraan (1965) en ik woon, samen met mijn partner, in het mooie, gezellige Schagen. Ik maak vooral figuratieve beelden van klei en ook wel in brons. In de Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn, waar mijn atelier gevestigd is, zijn deze te zien, indien ze niet elders in expositie staan.

Sinds eind 2012 ben ik gaan werken met klei, en ik volg nog regelmatig workshops.

Het scheppen van een mooi of leuk beeld geeft mij veel voldoening. Mijn fascinatie ligt bij de anatomie; menselijke figuren, die ik graag op allerlei manieren verbeeld in klei en soms in brons. Daarbij spelen houding en emotie een rol. De ene keer zeer gedetailleerd, de andere keer zegt beweging genoeg. Steeds ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging om mijn grenzen te verleggen en nieuwe technieken te leren. Die uitdaging ga ik ook aan met mijn cursisten. Ik laat ze versteld staan van hun eigen kunnen in een ontspannen sfeer."

De expositie is te bezichtigen tot 14 december in Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief