'Times Square', een werk van Cyril Wullems.
'Times Square', een werk van Cyril Wullems. Foto: aangeleverd

Kleurrijke expositie in Hanswijk

19 sep, 12:00 Cultuur

EGMOND AAN DEN HOEF - Het werk van Cyril Wullems (1945) is vanaf heden te bezichtigen in Dorpshuis Hanswijk, Hanswijk 1 in Egmond aan den Hoef. Cyril is pas na zijn pensionering met schilderen begonnen. Wel heeft hij tijdens zijn arbeidzame leven veel getekend en gefotografeerd, wat zijn gevoel voor compositie heeft versterkt. Hij volgde enige korte tekencursussen, waaronder die van Frits de Nooyer.

Bij de Anders Actieven is hij bij Cees Broersen begonnen met schilderen, waar hij veel heeft geleerd op het gebied van kleurenleer en het mengen van kleuren. Maar ook van atmosferisch perspectief en compositie. Na de periode van ongeveer 5 jaar bij de Anders Actieven meldde Cyril zich aan bij schildersvereniging Tintoretto in Heiloo, waar hij een cursus olieverfschilderen bij Karin van Bodegom volgt.

Zijn inspiratie vindt hij vooral in landschappen, die op de tentoonstelling ruim vertegenwoordigd zijn, hoewel hij ook portretten en stillevens schildert. Zijn schilderijen komen vaak tot stand in zijn atelier maar ook buiten op locatie. Zijn stijl is realistisch op een min of meer impressionistische manier. Af en toe maakt hij ook uitstapjes naar meer expressionistisch werk. In het dorpshuis is hij naast landschappen en enkele stillevens ook nog met ander werk aanwezig.

Het werk van Cyril Wullems is te bekijken tot zaterdag 14 december. Het dorpshuis is van maandag tot en met vrijdag overdag geopend. Het kan zijn dat sommige zalen op enig moment in gebruik zijn en de werken daar niet te bezichtigen zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief