Sanne Mallant op het podium met de Showhero-sterren
Sanne Mallant op het podium met de Showhero-sterren (Foto: Margreeth Anema)

Showhero Di Fiorentina Theater: van kippenvel tot handjes in de lucht

  Cultuur

HEILOO - Zaterdag 14 september vond de tweede editie van het Showhero Di Fiorentina Theater plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo. Het publiek werd getrakteerd op optredens van Ali B., Jan Smit, OG3NE en Sanne Mallant met haar gouden keeltje. Ondanks deze grote namen stalen de Showhero-sterren deze avond de show. Van kippenvel momenten tot uitzinnige dansnummers, alle genres kwamen voorbij.

Sanne Mallant trapte de avond af en zong een prachtig Italiaans duet met Juriaan Singels, geheel in de lijn van de avond. Het klonk zo mooi en zuiver dat niet iedereen het droog hield. Ylenia en Remco Borsato verwenden het publiek tussendoor met Italiaans getinte hapjes, zoals bijvoorbeeld de Pannacotta, tomaat met Parmesan en pesto, een heerlijke smaakexplosie! Ali B. pakte het stokje over van Sanne, hij maakte er bijna een stand up comedy van: de zaal lag plat van het lachen om zijn gevatte opmerkingen. Tijdens het nummer 'Rampeneren' dat hij samen met showhero-ster Job rapte, stond het publiek te springen en de Cultuurkoepel schudde op zijn grondvesten. Showhero-ster Maydine stal dansend op het podium de show tijdens het nummer 'Meli Meli'.

Daarna mocht Britt Scholte, die de avond presenteerde Jan Smit aankondigen. Met zijn 'Als de morgen is gekomen', zat de sfeer er gelijk lekker in. Jan had alle aandacht voor de Showhero's die op een VIP plek vooraan het podium zaten. De Volendamse zanger riep de zaal op om elkaar eens even stevig vast te pakken bij zijn nummer 'Vrienden voor het leven'. Bekenden, onbekenden, jong en oud pakten elkaar vast en zongen het nummer uit volle borst mee. De polonaise werd zelfs ingezet en ook burgemeester Hans Romeijn ontkwam hier niet aan. Dit vond hij overigens helemaal niet erg, ook de burgemeester genoot met volle teugen van de theatershow. OG3NE sloot de rij bekende namen af. De drie zussen maakten er weer een geweldig feest van met o.a. het nummer 'Lights and Shadows' van het songfestival. De meiden namen het publiek lekker mee en de 'ooho ahaaa' in canon gezongen door het publiek klonk nog best goed.

Uiteindelijk bleek dat bovenstaande slechts het voorprogramma was voor de artiest die de spectaculaire avond mocht afsluiten. Niemand minder dan dan Showhero-ster Juriaan Singels zorgde voor een grande finale met zijn eigen nummer 'Het is een feestje'. Samen met de Showhero-sterren op het podium sloot hij de avond op spetterende wijze af. De zaal gaf Juriaan en zijn Showhero collega's een welverdiende staande ovatie voor de geweldige avond.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten