Adriaan Berkhout volgt tijdens het tekenproces de ideeën die spontaan in hem opkomen.
Adriaan Berkhout volgt tijdens het tekenproces de ideeën die spontaan in hem opkomen.

Lokale kunstenaars exposeren in de Trog

Cultuur

HEILOO - Vanaf donderdag 5 september tot en met zondag 25 november wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd met werken van Jan Willem Bregman, Niek Morsch en Adriaan Berkhout in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. De Trog is geopend van donderdag tot en met zondagmiddag van 12.00 tot en met 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org

Adriaan Berkhout
Adriaan Berkhout (1945) uit Heiloo is een pure autodidact. Hij volgt de ideeën die spontaan in hem opkomen tijdens het tekenproces. Hij werkt voornamelijk met inkt in combinatie met houtskool en krijt, die samenkomen in een vrij strak lijnenpatroon. Zo ontstaat er in allerlei variaties een bijna surrealistisch portret. Hij neemt een loopje met iedere vorm van techniek en bindt zich nergens aan vast. In zijn werk is de verbeelding een figurant, een voorbijganger die verbazing en verrassing wekt. Het is de eenvoud die een vleugje van melancholie achterlaat.

Jan Willem Bregman
Jan Willem Bregman (1982) uit Limmen groeide op met graffiti. Tegenwoordig werkt hij graag over bestaande schilderijen, die hij recyclet tot een nieuw doek. Wat begint met beschikbaar materiaal uit de kringloopwinkel, krijgt een tweede leven door aan de slag te gaan met verf, stiften en creditcards. In deze werkzaamheden vindt hij rust. De werken volgen elkaar op. Het vorige werk is de inspiratie voor het volgende. Met zijn abstracte en eigenzinnige kunst hoopt hij de verbeelding te triggeren. Maar het voornaamste is het plezier in het doen.

Niek Morsch
Niek Morsch (1943) is geboren en getogen in Heiloo. Hij draait al ongeveer 45 jaar hout. Hij heeft het zichzelf aangeleerd, want er waren geen cursussen voor. Het hout komt van kappen en snoeien. Resthout dat van bedrijven komt is ook welkom. Wat gemaakt wordt bepaalt veelal de vorm, de kleur en structuur van het hout. Hij vindt het leuk om met verschillende kleuren te werken. Als het een opdracht is heb je niet de vrije hand om te bepalen wat het object wordt. Kijk en geniet van de voorwerpen die Niek tentoonstelt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief