Foto: aangeleverd

Rock 'n Roll Street Akersloot met Jaarmarkt, Solexrace en Oldtimerfestival

  Cultuur

AKERSLOOT - Vrijdag 30, zaterdag 31 en zondag 1 september wordt in Akersloot de 27e editie van het jaarlijkse Rock ´n Roll Street festival georganiseerd. Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende Rock & Roll weekend met diverse evenementen zoals jaarmarkt, solexrace en oldtimerfestival. Akersloot staat dit weekend in het teken van de 50er en 60er jaren, onvervalste rock `n roll muziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en zoveel meer. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd een indrukwekkende line up neer te zetten, met top bands uit Nederland

Vrijdag 30 augustus begint om 16.00 uur de jaarmarkt. De markt is twee jaar geleden  opnieuw opgezet. Met een zeer actieve werving van de organisatie hebben we maar liefst 115 plaatsen weten te vullen. Het succes van afgelopen twee jaar willen we voortzetten, op de markt is ruimte voor alle mogelijke handel, zowel nieuwe als 2de hands goederen. Maar ook voor hobbyisten, nijverheid en goede doelen. Vorig jaar stonden er voor het eerst een aantal lokale verenigingen op de markt, dit jaar hopen we dat meer verenigingen op ons aanbod ingaan. De markt wordt opgeluisterd door een groot aanbod aan snuisterijen, kleding, jukeboxen, platen en ambachten uit de Rock & Roll jaren. Er komt een echte barbier zijn kap- en scheerkunsten vertonen. Ook dit jaar weer veel vertier voor de kleinere bezoekers. Vrijdagmiddag zal de muziek al om 15.00 uur van start gaan met o.a. Eightball Boppers, DJ Swinging Rocking Daddy, Crazy Cadillac , JJ and The Fatcats , Them Lewis Boys.

Zaterdag 31 augustus staat in het teken van brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de solexrace 'Hel van het Westen'. Deze spectaculaire solexrace is al ruim 30 jaar een begrip in Akersloot. De ludieke klasse, in originele kledij, trekt altijd enorm veel publiek en zorgt voor veel hilariteit. De snelle klasse met opgevoerde Solexen, die snelheden van 60-80 km kunnen halen. Stoere kerels, op zelfgemaakte Tod Rods. Ongeveer 15 jonge snelheidsduivels zullen hun minibikes uitproberen. Het publiek kan bovendien smullen van diverse demonstraties van snelle en indrukwekkende voertuigen. Na de solexrace en de diverse demonstraties, kunt u weer genieten van de muziek op het plein en in café De Vriendschap. De muziek op zaterdag zal vanaf 20.15 uur aanvangen met twee toppers in de grote tent een waanzinnige band in de grote zaal van het café. Zaterdag begint de muziek om 15.00 uur met Atomic 4, HiTombs , The Boogie Dogs en 69'Comeback.

Zondag 1 september zal het bekende Akersloter oldtimerfestival worden gehouden. Een groot aantal oldtimers staan vanaf 13.00 uur voor het publiek te pronken in de oude kern van Akersloot. Prachtige Amerikaanse sleeën, Cadillacs, Ford Thunderbirds, Mustangs en oerdegelijke Europese oldtimers zullen staan te pronken voor alle liefhebbers. U waant zich even in vervlogen tijden, stiekem zult u even wegdromen van Route 66 met alleen het geluid van de motor en Elvis Presley op de radio.Ook dit jaar kunt u prachtig opgeknapte oude motoren, nostalgische brommers bewonderen, van onder andere de E.L.V.I.S. Bromfietsclub. Voorafgaand aan het festival gaan de auto's een toertocht maken. Op zondag vindt er om 12.00 uur demonstratie van de Rock & Roll Dansgroep. De muziek start op zondag in de grote tent om 12.15 uur. Zondag op het terras van de Vriendschap Beechcraft Bonanza, in de tent The Rocking Navigators, The Barnbees, Killer and The Cool Cats, Royal Dice en in de Vriendschap DJ Swinging Rocking Daddy.

Maar liefst 14 geweldige Rock `n Roll bands en een super DJ , te beluisteren in de tent op het Wilhelminaplein en in Café De Vriendschap.
Het hele weekend zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Voor de kinderen is er ook volop vertier: springkussens, hoelahoepen, dansworkshop, kermisattracties, kapper (voor ook zo'n mooie vetkuif!), make up en haar voor de dames en schminken op vrijdag voor de kinderen. Voor meer informatie en inschrijvingen voor een marktkraam, solexrace of oldtimerfestival: www.rockenrollstreet.nl.

Meer berichten