Ton van Veen en Hans de Bueger exposeren in Bibliotheek Heiloo

  Cultuur
De schilderstijl van Hans de Bueger is divers en kleurrijk.
De schilderstijl van Hans de Bueger is divers en kleurrijk. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Tot 22 september exposeren Ton van Veen en Hans de Bueger in Bibliotheek Heiloo.

Hans de Bueger, verbeeldend kunstenaar
"Ik ben geboren in Amsterdam en volgde daar de opleiding Reprografisch Tekenen op de Grafische School. Ik studeerde af als illustrator en reclameontwerper en werkte sinds 1979 als grafisch ontwerper en illustrator bij diverse reclamebureaus en uitgeverijen. In 1992 werd ik lid van de Krommenieër Schilderskring '80. Dit resulteerde in een serie aquarellen van typisch Zaanse landschappen waarin knusse architectuur en het water een belangrijke rol spelen. Waardering voor de werken bleek uit tal van exposities en diverse gewonnen prijzen bij culturele manifestaties."

Na een rustperiode heeft Hans de Bueger acryl ontdekt waardoor er diverse series werken ontstonden waarin de mens centraal staat. De schilderstijl is divers en vooral zeer kleurrijk. In zijn eigen woorden: "Ontdek, doe, leg de sfeer vast. Nooit hetzelfde, als het leven zelf".

Ton van Veen
Ton van Veen (61) is geboren en opgegroeid in Sint Pancras en woont in Broek op Langedijk. "Ik maak beelden in hout, aluminiumcement, kunststof (gietharsen) en metaal, zoals aluminium en brons. Deze beelden worden eerst geboetseerd in klei of was, hier maak ik gipsen mallen omheen, dit gebeurt in een of in meerdere delen. De mallen worden, na het drogen, kleivrij gemaakt en weer aan elkaar gebonden en vervolgens lekvrij gemaakt. Hierna worden ze gestort met aluminiumcement of andere materialen. Na uitharding wordt het beeld er voorzichtig uitgehakt en afgewerkt en/of gepatineerd. De werken die ik maak zijn gestileerde en vrije vormen, soms maak ik ook wel realistische beelden. Maar ik ben gek op strakke lijnen en vlakken wat ook terug te zien is in mijn werken. In mijn vrije tijd begeleid ik een mallenmakersgroep bij atelier zes in Heerhugowaard en ben ik bronsgieter in bronsgieterij 'De Hooischuur' in Oudorp. Dit doe ik al jaren met veel plezier, en ik heb goed contact met andere kunstenaars. Ieder jaar in september exposeer ik ook met de familie Van Veen in Sint Pancras, dit onder de naam Family Art."

Deze expositie is te bezichtigen tot 23 september in Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Meer berichten