De Witte Kerk omstreeks de eerste helft van de 15e eeuw, een aquarel van Marianne Eugster.
De Witte Kerk omstreeks de eerste helft van de 15e eeuw, een aquarel van Marianne Eugster. (Foto: aangeleverd)

Zomeravondrondleidingen in en rondom de Witte Kerk

  Cultuur

HEILOO - De Historische Vereniging Heiloo organiseert in samenwerking met de Stichting Monument Witte Kerk Heiloo wederom een aantal rondleidingen.

Jaap de Graaf (auteur van het boek 'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo') zal over de geschiedenis van het gebouw maar ook over het interieur van de kerk vertellen. Het belooft een boeiende avond te worden. Wist u dat de Witte Kerk een van de oudste kerken van Nederland is? Maar dat er ook aan het uiterlijk van de kerk door de jaren heen veel veranderd is? Er zullen dit seizoen vier rondleidingen gegeven worden, op de woensdagen 10 en 17 juli en op 7 en 14 augustus.

Op de avonden van 17 juli en 14 augustus zal ook mevrouw Anita van Breugel, beleidsmedewerker van de gemeente Heiloo, aanwezig zijn. Zij zal niet alleen vertellen over de symbolen op de grafstenen op het kerkhof van de Witte Kerk, maar ook dat aan de noordzijde (het grasgebied) arme mensen en kinderen begraven werden.

De rondleidingen beginnen om 19.00 uur. De kerk is open om 18.30 uur. De koffie staat klaar!
Kosten € 5,00 p.p. incl. koffie en een attentie. Mocht u zich alvast willen voorbereiden op deze mooie avond, leest u dan het boek 'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo'. Info: 06-51718363.

Meer berichten