'Geniaal of knettergek?': unieke expositie Jean Thomassen vanaf 13 augustus in Den Bosch

  Cultuur

HEILOO - Van 13 augustus tot en met 13 oktober is in Museum Slager in Den Bosch een unieke expositie te zien van de werken van Jean Thomassen. Kunstcritici en journalisten zijn het roerend oneens over de absurdistisch realistische schilderijen van Thomassen: zijn ze prachtig of hemelschreiend? Is hij geniaal of knettergek? Voormalig journalist en theaterproducent Henk van der Meijden, de Haagse stadsdichter Victor Meijer en bestuurslid Pia Lindeman openen de tentoonstelling op zondag 11 augustus. Vanaf 13 augustus is de tentoonstelling te zien op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur en maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Feit is dat zijn werk, áls het te zien is, veel bezoekers trekt. In 2016, het jaar van Jeroen Bosch, trok zijn drieluik 'Last Judgement Day' zeer veel aandacht. Zoveel dat het bestuur van Museum Slager besloot om ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Jean Thomassen in 2019 een grote overzichtstentoonstelling te organiseren.

Deze retrospectieve is een unieke gebeurtenis. Een kleine groep verzamelaars bezit bijna al zijn werk en een groot gedeelte is in het buitenland. Museum Slager wist de belangrijkste stukken naar Den Bosch te halen en het is waarschijnlijk de enige en laatste keer dat u deze werken in één expositie kunt bewonderen. Bijzonder is tevens, dat ook het schilderij 'Triomf van de Dood' en het drieluik 'Het laatste oordeel', eigendom van een enthousiaste Belgische verzamelaar, onderdeel zijn van de expositie.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ 's-Hertogenbosch. Geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot – 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Meer berichten