Hans Laduc creëert met 'fingerpicking' het geluid van een complete band.
Hans Laduc creëert met 'fingerpicking' het geluid van een complete band. (Foto: aangeleverd)

Heilooër Hans Laduc & zangeres Marieke Duin in Vredeskerkje

  Cultuur

HEILOO / BERGEN - 'Fingerpicking' gitarist Hans Laduc en zangeres/toetsenist Marieke Duin maken op 18 juli hun opwachting  in de zomerse concertserie in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee (elke donderdagavond in juli en augustus op die prachtige locatie bij de zee).

Een mooie en bijzondere ontmoeting tussen twee muzikale zielsverwanten.
Laduc en Duin brengen een fraai programma van eigen werk en pareltjes uit de muziekgeschiedenis, van onder meer John Denver, Sting, Janis Ian en Elton John. Zanger en gitarist Hans Laduc uit Heiloo speelde al toen hij zeven jaar was songs van Elvis en Johnny Cash na op een tennisracket, en later, net als The Beatles en The Eagles, op een echte gitaar. Zijn specialiteit is 'fingerpicking' op de akoestische gitaar en Laduc creëert daarmee het geluid van een complete band.

Marieke Duin komt uit West-Friesland en wist al vroeg dat ze van muziek haar beroep wilde maken. Ze rondde een succesvolle conservatoriumstudie Piano en Toetsen Pop/Jazz af en coacht nu pianisten/toetsenisten en zanggroepen, doet studiowerk en organiseert bedrijfsworkshops. Duin is vaak te zien en te horen tijdens solo-optredens en huiskamerconcerten.

Kijk voor alle info op kunstgetij.nl of op vredeskerkje.nl. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06 50584308. Kaarten (à € 12,50) ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel.

Meer berichten