Foto: aangeleverd

Blue Lake neemt emotioneel afscheid

  Cultuur

HEILOO - Op uitnodiging van Muziekvereniging Eensgezindheid bezocht het Amerikaanse Jeugdprojectorkest van Blue Lake van 3 t/m 5 juli het mooie Heiloo. Vrijdagavond 5 juli werd dit bezoek afgesloten met een spectaculair concert voor de gastouders en overige belangstellenden in de Cultuurkoepel te Heiloo.

Voorafgaand aan het concert trok het orkest op vrijdagmiddag 5 juli het centrum van Heiloo in ter promotie van het concert. Zij deden daar een zogenaamde Flashmob waarbij eerst een enkele klarinettist een solo speelt en daarna langzaam maar zeker het hele orkest onder leiding van de dirigent mee komt spelen met de mars 'Stars and Stripes Forever'.

Burgemeester Hans Romeyn sprak na het concert van een unieke samenwerking tussen de beide orkesten en prees Eensgezindheid dat zij dit prachtige concert mogelijk heeft gemaakt. Als dank voor de organisatie en ontvangst kreeg Eensgezindheid uit handen van dirigent Metthew Westgate een officiële uitnodiging van de gouverneur van Michigan om deel te nemen aan het Blue Lake Fine Arts Camp in Amerika.

Heel bijzonder was het moment dat het orkest zich na het concert omvormde tot een meerstemmig koor. Het afscheidslied was zeer emotioneel beladen omdat na dit concert de orkestleden direct via Parijs naar Michigan vlogen en de orkestleden elkaar na thuiskomst waarschijnlijk nooit meer zullen zien.

Meer berichten