‘Het Vennewater’ 1986, olieverf Marjan de Glopper.  Gezicht vanaf de Hogeweg in Egmond-Binnen, richting Heiloo.
‘Het Vennewater’ 1986, olieverf Marjan de Glopper. Gezicht vanaf de Hogeweg in Egmond-Binnen, richting Heiloo. (Foto: Frits van Eck)

Museum van Egmond: kleurige schilderijen

  Cultuur

EGMOND AAN ZEE - De schilderijen en aquarellen van de in Egmond wonende kunstenaar Marjan de Glopper zijn talloze keren geëxposeerd. Deze keer is de expositie te bezoeken in het sfeervolle Museum van Egmond waar 29 werken hangen.

De kunstenaar houdt meer van het oude en authentieke dan van moderne zaken, en die legt ze op haar eigen wijze vast. Ze wordt door kenners geroemd om haar kleurgebruik, het 'de Gloppergrijs' en om de kunst van het weglaten. In het museum is de nieuw aangebouwde ruimte geheel gewijd aan haar stillevens, wilde bloemen en landschappen rond de Egmonden, zoals de Vennewaterspolder.

Bij de landschappen wordt ook wat informatie gepresenteerd, zeker aardig om te weten voor wie wel eens over de oude dijkweggetjes door de polder fietst.

Het Museum aan de Zuiderstraat 7 in Egmond aan Zee heeft als thema 'Het leven bij de duinen en de zee in de Egmonden'. Het museum is t/m 3 november elke middag, behalve op maandag, open van 14.00-17.00 uur. De museumjaarkaart is er geldig en donateurs zijn gratis welkom. Voor kinderen zijn er aankleedpoppen en is er een speurtocht. www.museumvanegmond.nl

Meer berichten