Dark Rosie
Dark Rosie (Foto: Erna Faust)

Passie met Jörgen Boots en Dark Rosie in De Brouwerij

  Cultuur

HEILOO - Jörgen Boots en Dark Rosie treden op vrijdagavond 15 maart om 20.30 uur op in Podiumcafé De Brouwerij aan de Kennemerstraatweg 16.

De muzikanten doen dat op een geheel eigen wijze, maar wat ze gemeen hebben is hun passie voor muziek en de behoefte om muziek en liedjes van eigen makelij te brengen. Jörgen Boots speelt piano en zijn spel wordt ondersteund door filmbeelden van Calista van Amerongen. Dark Rosie maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten.

De avond begint met Jörgen Boots die zelfgecomponeerde pianostukken met neoklassieke invloeden speelt. Op subtiele wijze vult hij zijn composities aan met synthesizer en een looper. Zo ontstaan als het ware instrumentale gedichten waar elke luisteraar zijn eigen belevenis bij heeft. Speciaal voor de Salonavond in De Brouwerij wordt zijn pianospel ondersteund door filmbeelden van Calista van Amerongen. Zij is gepassioneerd fotograaf en maakt graag portretten waarin zij het karakter van de persoon weet te vangen. Voor het optreden in de Brouwerij heeft zij filmpjes gemaakt van alledaagse en minder alledaagse dingen.

Na een korte pauze treedt Dark Rosie op. De groep bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon, melodica), Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, mandoline, bouzouki, slidegitaar), Amsterdammer Michel de Wit (gitaar) en Haarlemmer Vincent Lamers (contrabas). De vier gelouterde muzikanten brengen met een speelse vlucht eigen en in het Nederlands gezongen liedjes. De ene keer met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Edith Piaf komt voorbij. Astor Piazzolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog. Zo wordt het leven bezongen in vele klankkleuren. Miranda Zuurbier zingt natuurlijk over de liefde, over verlies en troost, maar net zo makkelijk brengt zij een vrolijke ode aan haar kat. Dark Rosie is een graag geziene gast in theaters en kerkjes in Noord-Holland en daarbuiten. En nu ook in Podiumcafé De Brouwerij. De Salonavond begint om 20.30 uur, entree is € 7,50 en kaartverkoop is vanaf 19.30 aan de kassa van Podiumcafé De Brouwerij. Facebook: podiumcafedebrouwerij.

Meer berichten