'Frankie goes to...' speelt zowel rock en latin als rustige ballads en swingende nummers.
'Frankie goes to...' speelt zowel rock en latin als rustige ballads en swingende nummers. (Foto: P.A.J.Bergen Henegouwen)

Bigband 'Frankie goes to...' Vredeburg

  Cultuur

LIMMEN - Nadat eerst de sessiemuzikanten vanaf 16.00 uur iets van hun kunnen hebben getoond, zal om 17.00 uur de Helderse bigband 'Frankie goes to...' een gastoptreden van een uur verzorgen.

Frankie goes to... is een Helderse bigband die sinds 2004 bestaat. Het circa 20 man en vrouw sterke orkest bestaat naast een zangeres en een ritmesectie met piano, bas, gitaar en drums uit een uitgebreide blazerssectie. Het repertoire omvat bekende swingstukken, rustige ballads, stevige jazzrock- en latinnummers.

Gevraagd naar de herkomst van deze originele naam vertelt Rob Verhulst, de pr-man: "Deze bandnaam komt van onze dirigent en bandleider, Frank van Gemert. Frankie gaat optreden waar dat maar past: Frankie goes to.... Limmen, in dit geval!"

Frankie goes to... speelt regelmatig op diverse locaties in de Noordkop. Ook geven zij periodiek concerten met bekende gastmuzikanten in hun tot huiskamer verbouwde oefenruimte.

Zondag 20 januari 2019 vanaf 16.00 uur in Vredeburg in Limmen. De toegang is vrij, maar u kunt Vredeburg steunen door lid te worden voor € 7,- per persoon voor het gehele jaar.

Inlichtingen: Fred Timmer, telefoon: 072-5053414, e-mail: timmerlimmen@kpnmail.nl.

Meer berichten