Josta de Graaf (r.) van de Historische Vereniging Heiloo overhandigt het kunstwerk aan kunstenares Jolanda Verduin.
Josta de Graaf (r.) van de Historische Vereniging Heiloo overhandigt het kunstwerk aan kunstenares Jolanda Verduin. (Foto: aangeleverd)

Gestolen schilderij overhandigd aan kunstenares

  Cultuur

HEILOO - De Historische Vereniging Heiloo heeft één van de in eind november uit Willibrord Business Centrum gestolen kunstwerken overhandigd aan kunstenares Jolanda Verduin. Er mist nu nog één schilderij.

Op Tweede Kerstdag zag Josta de Graaf hoe voor de deur van Historisch Museum Heiloo een tas met inhoud werd neergelegd. Omdat het die dag erg druk was met bezoekers, is later bekeken wat er precies in de tas zat. De verrassing bleek groot toen daar een van de kunstwerken van Jolanda Verduin uit tevoorschijn kwam. Samen met andere kunstwerken was het eerder die maand gestolen uit het Willibrordus Business Centrum. Een aantal van de kunstwerken van Jolanda kwam al eerder op mysterieuze wijze weer terecht.   

In de tas zat niet alleen het ontbrekende kunstwerk, maar ook een prachtige 3D-kaart met daarin oprechte excuses van de dader, alsmede een tekening van de Vischmarkt in Leiden én een prachtige tekening waarvan niet helemaal duidelijk is wie daar de maker van is. Jolanda: "Ik ben heel blij dat het kunstwerk weer terecht is. Een echt kerstcadeautje! Ik ga niet uit van boze opzet."

Van de gestolen kunstwerken mist er nu nog eentje. Jolanda hoopt dat dit ook gauw gevonden wordt. Jaap de Graaf van Historisch Museum Heiloo: "Wij stellen ons graag beschikbaar als intermediair om ook dit kunstwerk terug te krijgen!" 

Meer berichten