Foto: Tim Walta

Succesvol concert Erato

  Cultuur

EGMOND AAN DEN HOEF - Het jaarlijks kerstconcert van gemengd koor Erato in de Slotkapel te Egmond aan den Hoef, vond plaats op zondagmiddag 16 december en mag inmiddels een traditie genoemd worden.

De muzikale leiding was dit jaar opnieuw in behoorlijk goede handen van Marlies Meiners. Niet alleen vanwege de verfijnde, veelal vierstemmige arrangementen maar zeker ook door haar zichtbaar enthousiasme waarmee zij het dertigtal zangers en zangeressen weet mee te voeren. Het combo, dat het koor begeleidt, bestaat uit piano (Evelyn de Vries), dwarsfluit (Anke Buringa), cello (Nellie Borst), slagwerk (Mark Meurs), basgitaar (Erik Gallis) en orgel (Richard de Jager).

Bij de eerste klanken van 'Een Ster Ging Op', worden we direct in Kerst geworpen en daarna volgt een fijne mix van traditionele Carols, het onontbeerlijke 'Stille Nacht', 'Cantique de Noël' en 'You raise me up'. De sfeervolle Slotkapel ademt de stemming die bij de wintertijd past en voorziet ook nog eens in de gedroomde akoestiek van elke zanger en muzikant. Na de pauze volgen vooral wat zachtere maar voor een ieder bekende liederen en worden we onaangekondigd getrakteerd op een compositie van het prachtige 'Gabriella Song', uitgevoerd door Anke Buringa (dwarsfluit) en Nellie Borst (cello). Een prachtige verrassing!

Fijn voor het publiek is ook een gelegenheid tot samenzang, wat eigenlijk altijd sfeerverhogend werkt. We krijgen vervolgens twee kleine toegiften en verlaten dan opgewarmd de kapel in een ultiem kerstgevoel! 

Meer berichten