Een deel van een werk van Conny Lahnstein.
Een deel van een werk van Conny Lahnstein. (Foto: aangeleverd)

Conny Lahnstein en Gon Bello exposeren in Bibliotheek Heiloo

  Cultuur

HEILOO - Tot en met 5 januari exposeren Conny Lahnstein en Gon Bello in Bibliotheek Heiloo.

Conny Lahnstein, papierkunstenaar
"Ruim veertig jaar geleden heeft de knipkunst mij gegrepen en niet meer losgelaten. In die tijd had de knipkunst in Nederland een folkloristisch en ambachtelijk karakter. Door de jaren heen heb ik de techniek steeds meer op mijn eigen werkwijze toegepast door het papier niet alleen te bewerken met schaar, maar ook met mes, drevel, door het te scheuren en te beschilderen. De term 'knipkunst' doet mijn werken eigenlijk tekort, omdat ik niet alleen knip. Vandaar dat papierkunst of paper art mijn techniek beter weergeeft. 'Schilderen met de schaar' noemde iemand het ooit en dat is de beste weergave van hoe ik werk.

Vooral de driedimensionale werken spreken tot veler verbeelding. Schaduwwerking geeft de werken een bijzondere uitstraling en suggereert beweging. Het is en blijft voor mij steeds de uitdaging om mijzelf en mijn publiek in verwondering te brengen over de ongekende mogelijkheden van het werken met papier."

Gon Bello
"Ik ben geboren in 1954 en deels autodidact. De basis legde ik in de 60'er jaren met een opleiding als kunstschilder bij Adriaan Bosboom in Beverwijk. Daarna leerde ik om te werken met was en klei voor het maken van bronzen beelden. Sinds de 90'er jaren heb ik vooral cursussen gevolgd voor werken in steen. Mijn voorkeur ligt bij het werken met zachtere steensoorten, zoals albast, seleniet, diverse soorten speksteen en serpentijn. Incidenteel laat ik een beeld in brons gieten.

Ik maak nooit een voorbeeld in klei, maar ga direct aan de slag met de steen. Bij het uitzoeken van de steen laat ik mij vooral leiden door de vorm die al in de steen zit en de kleuren. Dat voelt voor mij min of meer als het 'lezen' van de steen. De beelden variëren van figuratief tot abstract.

Deze expositie is te bezichtigen t/m 5 januari in Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Meer berichten