Aan Fernando Lameirinhas de eer om het eerste concert in de nieuwe serie 'Kaarslichtconcerten' van Kunstgetij in de Witte Kerk te verzorgen.
Aan Fernando Lameirinhas de eer om het eerste concert in de nieuwe serie 'Kaarslichtconcerten' van Kunstgetij in de Witte Kerk te verzorgen. Foto: aangeleverd

Fernando Lameirinhas in Witte Kerk Heiloo

Cultuur

HEILOO - De Portugese zanger en gitarist Fernando Lameirinhas geeft op woensdagavond 28 november het eerste concert in de nieuwe serie 'Kaarslichtconcerten' van Kunstgetij in de Witte Kerk in Heiloo. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur.

Lameirinhas, begenadigd componist en tekstschrijver, en als meeslepend zanger en gitarist een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, is in 1944 geboren in Porto, Portugal. Vanaf Lagrimas E Risos (1993) was Lameirinhas' stijl uitgekristalliseerd: een eigen kijk op de fado, vermengd met samba, chorinho, Kaapverdiaanse morna, jazz en pop, hartstochtelijk, melancholiek en swingend. De saudade, het heimwee, is nooit ver weg, maar uiteindelijk is je huis in je hart. Lameirinhas werkt geregeld samen met musici uit andere genres, zoals Raymond van het Groenewoud, Frank Boeijen, Hennie Vrienten, Bløf en Paul de Leeuw.

Het volgende Kaarslichtconcert is 12 december met 'Geen Haast' – zangeres Dominique Engers en ensemble met 'Warme liedjes voor koude dagen'. Kaarten (à € 12,50) en/of reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06-50 58 43 08. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij boekhandel Bruna in Heiloo. Info op www.kunstgetij.nl en www.wittekerk-heiloo.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant