In een uitverkochte Cultuurkoepel voerde koor sWing het unieke theaterconcert 'Vreemde Zaken' op.
In een uitverkochte Cultuurkoepel voerde koor sWing het unieke theaterconcert 'Vreemde Zaken' op. (Foto: Ton Thomassen)

Koor sWing in een uitverkochte Cultuurkoepel

  Cultuur

HEILOO - Zondagmiddag 4 november heeft koor sWing uit Heiloo het unieke theaterconcert 'Vreemde Zaken' in de Cultuurkoepel te Heiloo opgevoerd. Er was een stormloop op de toegangskaarten. Een kwartier voor aanvang waren alle 300 kaarten uitverkocht.

Op bijzondere wijze werden door koor sWing, zang en theater gecombineerd in een luchtig concert over de verschillende facetten van de liefde. Het thema werd door het koor zelf gekozen. Het is een verhaal over mooie liefde, jaloezie, trouw, ontrouw en de ellende die daaruit voortkomt. In zeventien nummers, waaronder Skyfall (Adele), Love is a losing game (Amy Winehouse) - prachtig gezongen door Jane de la Fosse - en My baby just cares for met (Nina Simone) zong koor sWing over de verschillende facetten van de liefde. Het verhaal dat door een ensemble (Sandra Kox en leerlingen van het muziekatelier Alkmaar) begeleid en tussendoor verteld werd, draait om de ontrouw en jaloezie van de goden uit de Griekse mythologie. De nodige humor ontbrak niet.

De Pianobegeleiding en -arrangementen waren van Hendrik-Jan Bosma. De regie van het bijzondere theaterconcert 'Vreemde Zaken' werd gevoerd door Carien van Opstal; koor sWing werd gedirigeerd door Olaf van Rijn. Het concert werd met een luid en lang applaus afgesloten. Een mooie afsluiting van het 15-jarig jubileum van koor sWing. Koor sWing is een gemengd koor bestaande uit 32 leden en zingt vierstemmig. Voor informatie: Jan Willem Steinman | tel. 0646155799 | j.w.steinman@activecasemanagement.nl

Meer berichten