Duo Sommerhus
Duo Sommerhus
Egmond aan den Hoef

Muziek en exposities in museumhoeve Overslot

  Cultuur

Museumhoeve Overslot; een unieke culturele ontmoetingsplaats waar Egmonders én bezoekers vanuit alle windstreken kunnen genieten van bijzondere concerten, een schelpenmuseum, antiquiteiten, hedendaagse kunst en stokoude bodemvondsten. Een pareltje in het historische hart van Egmond!

Op zondag 22 april speelt het duo Sommerhus op het kleinkunstpodium van museumhoeve Overslot. Sommerhus bestaat uit singer-songwriter en gitarist Vera Jessen Juhrend en de klassiek getrainde contrabassist en zanger Peter Jessen. Het Rotterdamse duo kneedt elementen van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde samen tot een eigen geluid. Verstilling en intimiteit zijn daarbij sleutelwoorden naast melodie en haarscherpe samenzang met een fascinatie voor The Everly Brothers. 

Aan de wanden is werk te zien van lokale kunstenaars die de afgelopen 20 jaar in Overslot hebben geëxposeerd, waaronder werk van de gebroeders Andre en Huug Zentveld en de kunstcollectieven, HOR en Hafre, en vele anderen.

De stal van de hoeve is ingericht als natuurhistorisch museum met antiquiteiten, naturalia en etnografica. Momenteel is er o.a. een unieke collectie kammen uit de hele wereld te bewonderen. In de historische gele kamer is een grote, goed gedocumenteerde collectie schelpen is te zien. Verder is er een "permanent wisselende" tentoonstelling over de meer dan duizendjarige(!) Egmondse kunstgeschiedenis met ondermeer de "Egmondse School" van George Hitchcock, samen met werk van kunstenaars die in Egmond gewoond en/of gewerkt hebben, waaronder Bob Denneboom, Peter Peterse, Erwin Bowien en Doris Groeneveld.

Meer berichten