Afbeelding
Foto: aangeleverd

Human Library BUCH zoekt levende boeken

Cultuur Regio

Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten. Tijdens een Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bijvoorbeeld een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Na het grote succes van Mensenbieb tijdens Uit&Zo in 2016 en de Human Library Alkmaar in december 2017, organiseren Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Heiloo en Bibliotheek Kennemerwaard op 16 juni 2018 een mega Human Library! Op vier verschillende locaties in de BUCH-regio tegelijk gaan bezoekers van de bibliotheken in gesprek met zogenaamde 'levende boeken'. Deze bijzondere editie van de Human Library vindt plaats in de bibliotheken van Castricum, Bergen, Heiloo en Akersloot. Om dit evenement in goede banen te leiden, wordt er gezocht naar heel veel levende boeken (18+) die bij willen dragen aan dit geweldige evenement.

Wat is de Human Library?

Bij de Human Library staan 'levende boeken' centraal. Dat zijn mensen die in hun leven te maken hebben (gehad) met vooroordelen, buitensluiting, discriminatie en/of stigmatisering. Dat kan op alle vlakken zijn, van uiterlijke kenmerken tot religie, van levenswijze tot sociale status en van opleidingsniveau tot geaardheid. Bezoekers van de bibliotheek kunnen op zaterdagmiddag 16 juni in gesprek met deze 'levende boeken', waardoor op informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken worden.

Wat zoeken wij?

De organisatie van de Human Library zoekt enthousiaste, nieuwsgierige mensen met een open blik en een groot hart. Je hebt een bijzonder levensverhaal, waarin buitensluiting, discriminatie, stigmatisering of vooroordelen een rol spelen of hebben gespeeld. Je bent 18+ en bij voorkeur woonachtig in de gemeenten Heiloo, Castricum of Bergen. Je bent zaterdag 16 juni van 12.00 – 18.00 uur beschikbaar en bereid de 2 uur durende training te volgen op één van de volgende avonden: 28 mei (Bergen), 4 juni (Heiloo), 11 juni (Akersloot) en 12 juni (Castricum). Elk potentieel boek krijgt eerst een intakegesprek, waarna gezamenlijk wordt besloten tot deelname.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met :Tine den Hoed tdenhoed@bibliotheekheiloo.nl of Anne Marie Jansen ajansen@bibliotheekheiloo.nl . Meer informatie, foto's en filmpjes van de voorafgaande editie staan op de Facebookpagina Human Library Alkmaar

Bron en foto: Bibliotheek Kennemerwaard

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant