Foto: Dirk Blij
Egmond aan den Hoef

Veel lokale kunstenaars op opening jubileumexpositie Hafre in Hoeve Overslot

  Cultuur

EGMOND AAN DEN HOEF - De expositie '20 jaar Hafre' in Hoeve Overslot is op zaterdag 3 maart onder grote belangstelling geopend door Fred Valkering, de voorzitter van de stichting Hafre Productions. Ondanks de snijdende kou wisten vele, vooral lokale, kunstenaars de oude Hoeve te vinden waaronder Huug Zentveld, Ans Belleman, Ditty Hopman, Madeleine Leddy, Dick Beentjes, Frank Kraaijeveld, Cees van Nieuwburg, Cees Broersen en Frits de Nooijer. In zijn openingstoespraak memoreerde Valkering hoe Hafre op verzoek van de gemeente Egmond vanaf begin 1998 begonnen is met het organiseren van exposities voor lokale kunstenaars en hoe dit is uitgegroeid tot museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van Egmond en wijde omtrek, met meer dan 10.000 bezoekers per jaar.

Ook stond hij stil bij de kunstenaars die in deze periode zijn overleden zoals Henk van Dijl en Marten van Harten, maar ook kunstenaars waarvan de herinnering levend gehouden wordt door hun werk permanent in Overslot tentoon te stellen, zoals Riet Schipper, John Anderson, Dick Bruna, Bob Denneboom, Dorus Groeneveld, Peter Peterse, Job Horst en Ans Post…

Deze bijzondere expositie is tot en met 22 april ieder weekend van 14.00 tot 18.00 uur vrij te bezoeken in museumhoeve Overslot, Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef. Op zondag 11 maart is er vanaf 16.00 uur een politieke cabaretvoorstelling van HP Corbee en JozzJazz met als titel CD tj'A.

Meer berichten