Afbeelding

Help je mee de BUKBUK nieuw leven in te blazen?

Cultuur Heiloo

Er is een kans dat jongeren van 12 tot 25 in Heiloo weer naar de BukBuk kunnen voor de nodige activiteiten/evenementen.

Buk Buk is ontstaan als café voor katholieke jongeren, gevestigd onder de hanenbalken van het gebouw. Men moest om in het café te komen twee keer bukken, wat leidde tot de bijnaam en later naam van het café. In een later stadium werd de exploitatie van het pand overgedragen aan de stichting Jeugd en Jongeren Heiloo. In plaats van barkrukken hingen er aan de balken voor de bar schommels. Aanvankelijk heette Buk Buk voluit Jongerensociëteit Buk-Buk en traden er amateurcabaretgroepjes op en werd er muziek gemaakt, onder andere op de op de zolder staande piano. Nadat rond 1973 de bezoekersaantallen waren teruggelopen, werd het interieur verbouwd.

Gaandeweg zijn de activiteiten uitgebreid en is men ook concerten gaan organiseren. Ten minste vanaf 1980 genoot Buk Buk daardoor een meer dan lokale bekendheid als podium en werd gerekend tot de belangrijkere poppodia van Noord-Holland. Vele lokale bands hebben daar hun eerste schreden gezet naar lokale en regionale roem.

Enkele landelijk bekende artiesten/groepen die in Buk Buk hebben opgetreden:
Anouk, Di-rect, Bettie Serveert, Gruppo Sportivo, Bintangs, Hans Dulfer, IsOokSchitterend, Jovink en de Voederbietels, Julian Sas en Jan Akkerman.

Organisatoren staan te springen de BUKBUK weer naar een hoger plan te tillen, jullie ook? Teken dan de petitie! 

https://petities.nl/petitions/kansen-voor-jongeren-in-de-bukbuk?locale=nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant