Prof. dr. Jerzy Gawronski
Prof. dr. Jerzy Gawronski Foto: Tom Orij

Lezing over bodemvondsten bij aanleg Noord/Zuidlijn

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn voor de Amsterdamse metro is bij archeologisch onderzoek in de diepe bouwputten veel nieuwe informatie vrijgekomen over de vroegste geschiedenis van de hoofdstad. Prof. dr. Jerzy Gawronski komt daar op donderdagavond 15 februari een lezing over geven in Huis van Hilde te Castricum.

Jerzy Gawronski, hoofd van de afdeling Archeologie van de gemeente en hoogleraar maritieme en urbane archeologie aan de Universiteit in Amsterdam, is bij het recente onderzoek veel meer te weten gekomen over de vorming van de rivier de Amstel en de wisselwerking met het Oer-IJ, de noordelijke zijtak van de Rijn die tot aan het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde.

Kaarten kunnen nu al worden gereserveerd. Bij voorkeur via de websites oerij.eu en huisvanhilde.nl, of anders telefonisch; 023-5143247. De kosten voor een avond bedragen 10 euro, inclusief koffie. Meer informatie over het programma en de sprekers op de websites huisvanhilde.nl of oerij.eu. 'Vrienden van het Oer-IJ' krijgen korting.

Komende programma lezingenserie 'Hilde kan me nog meer vertellen' van Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde:
De reconstructie van de IJsselkogge, Wouter Waldus, donderdag 15 maart.
Hoe God in Kennemerland verscheen, André Numan, donderdag 12 april.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief